Cabauw velt Stolwijk met grote cijfers

Sport 884 keer gelezen

REGIO • Cabauw won verrassend met 5-1 van Stolwijk, dat net als de thuisclub een goede voorbereiding kende.

Cabauw-spits Nik Jongbloed schoot al na drie minuten raak. De bezoekers hadden geen antwoord op het sterke begin van de thuisclub. Kort daarna werkte Jongbloed een door Stolwijk slecht weggewerkte bal tegen de touwen.

Het talrijke publiek, dat op deze eerste streekderby in 4C was afgekomen, zag de Cabauwenaren ook na rust goed uit de startblokken komen. Glenn Vermeulen scoorde al snel de derde Cabauwse goal, waardoor Stolwijk het geloof in een goed resultaat kon vergeten. Ruud van Lint diende met twee treffers de knock-out toe. Tussendoor redde Stolwijk de eer.

Haastrecht-GSV 3-3
Haastrecht speelde op sportpark Wilgenoord met 3-3 gelijk tegen het Goudse GSV. De gasten maakten voor rust het spel en kwamen twee keer verdiend op voorsprong. Stefan Bakker scoorde de gelijkmaker.

"In de tweede helft beten we meer van ons af,” vertelde Haastrecht-trainer Marco Versloot. "Stefan Bakker zette ons met twee gave treffers op voorsprong, alhoewel te tegenstander niet de mindere was. GSV bleef aandringen en maakte vlak voor tijd gelijk. Ik moet eerlijk zeggen dat de puntendeling terecht is.”

Ammerstol-Floreant 0-4
Ammerstol verloor met 0-4 van het Boskoopse Floreant, dat vorig seizoen als koploper het door corona voortijdig beëindigde seizoen niet kon voltooien. De thuisclub bood aardig tegenstand maar kon niet voorkomen, dat de gasten in de eerste helft de marge op twee brachten.

Na een half uur spelen ontving doelman Stef Kraaijenbrink rood van de arbiter, toen hij een doorgebroken Boskoopse aanvaller, die buitenspel stond, aantikte. De eerste overtreding – het buitenspel staan – werd alsnog bestraft, maar de kaart trok de scheidsrechter niet in.

"Volgens mij mag dat helemaal niet,” vertelde Ammerstol-aanvoerder Yori de Lange. "Deze tegenslag kwamen we niet meer te boven, al zijn we gelukkig niet weggespeeld.”

SPV’81-Moerkapelle 1-2
SPV’81 verloor met 1-2 van Moerkapelle, dat in de slotfase de strijd besliste.

In de gelijkopgaande eerste helft namen de gasten, die net als de Polsbroekenaren frank en vrij aanvielen, de leiding. Na rust bediende Moerkapelle zich meer van de counter en liet de thuisclub het spel maken.

Nick Spelt rondde na een uur spelen een geoliede aanval van SPV’81 af. Het elftal van René Eyra wilde meer en ging voor de volle winst.

"Vlak voor tijd werd een aanval van ons onderbroken en in de omschakeling kregen we de 1-2 om onze oren,” vertelde Eyra, die vond dat een gelijkspel de verhoudingen beter had weergegeven.