Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Het door de kinderen ontworpen verwijsbord.
• Het door de kinderen ontworpen verwijsbord. (Foto: Gemeente Lopik)

Samuëlschool opent watertappunt

  •   keer gelezen

POLSBROEKERDAM • Leerlingen van basisschool Samuël in Polsbroekerdam openen woensdag 23 september -Nationale kraanwaterdag- om 11.30 uur samen met wethouder Johan van Everdingen een watertappunt.


Hier kunnen zowel leerlingen als voorbijgangers gebruik van maken.

Verwijsbord
Langs de Noordzijdseweg is een verwijsbord geplaatst, zodat iedereen kan zien dat er een watertappunt is. De leerlingen van de groepen 4, 5 en 6 van de Samuëlschool hebben het bord ontworpen. De gemeente Lopik heeft voor de bestickering gezorgd.

Bij een watertappunt kunnen voorbijgangers gratis drinkwater tappen op straat. Dit kan al op meer dan 1.600 plekken in Nederland. Deze zijn te vinden op de website www.drinkwaterkaart.nl Ook het watertappunt aan de Noordzijdseweg 221a in Polsbroekerdam staat hierop.

Stimuleren
Om het drinken van kraanwater op meer scholen te stimuleren is de subsidieregeling watertappunten in het leven geroepen. Honderden scholen kunnen een financiële tegemoetkoming krijgen voor een watertappunt op school.

Vanaf 23 september - Nationale Kraanwaterdag - kunnen scholen hun belangstelling kenbaar maken voor de tweede ronde van de subsidieregeling watertappunten. Scholen hebben hiervoor tot 14 oktober de tijd. Uiterlijk op 4 november wordt de uitslag van de toekenning van de subsidie gecommuniceerd.

Meer informatie hierover is te vinden op de websites www.gezondeschool.nl en www.kraanwaterdag.nl

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5