Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Wijntjes Fotografie

Valse start Spirit in jubileumshirts; DCV niet ontevreden met 0-0

  •   keer gelezen

OUDERKERK/KRIMPEN A/D IJSSEL • Héél Spirit verheugde zich op de competitiestart thuis tegen Alexandria’66. Spelen voor veel publiek in het jubileumshirt in een heerlijk zonnetje: mooier kon het seizoen eigenlijk niet beginnen. Negentig minuten later stond er een ontnuchterende 1-3 uitslag op het scorebord.

“Ik ben er verdrietig van”, toonde Spirit-trainer Richard van Cappellen zijn emoties na afloop van een duel waarin de thuisclub zichzelf als grootste tegenstander had. “Je zag de goede wil en iedereen had er zin in, maar er kwam geen bal aan en spelers liepen elkaar in de weg. Het was dramatisch om te zien. En dat na zo’n goede voorbereiding en trainingen waar ik echt van kon genieten. Een enorme teleurstelling.”

Alexandria toonde zich blij verrast door de Ouderkerkse offday en denderde simpel door naar een 0-3 voorsprong. Tjerk de Kogel scoorde in de slotfase de enige Spirit-treffer.

“Het is wat het is”, aldus Van Capellen. “Ik weet wat mijn team kan. Zaterdag moeten we deze zeperd recht zetten.”

DCV
DCV keerde met een 0-0 puntendeling terug van de uitbeurt bij Delta Sport. Die uitslag ‘klopte’ gezien het spelbeeld.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Desondanks waren de beste kansen voor de Krimpenaren. Van Ingen, Beumer, Meijer en De Reuver zagen hun inzetten echter gestuit of naast het doel verdwijnen.

“Met wat geluk hadden we hier kunnen winnen”, vond trainer Wout Ooms. “Maar ik moet ook zo eerlijk zijn om te constateren dat Delta Sport in de laatste twintig minuten de dominante ploeg was. Al met al ben ik niet ontevreden over onze competitiestart. Een punt in een uitwedstrijd en achterin de nul houden: het kon slechter.”

Jan Timmer

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten