Spirit wint en is door in beker; offday Bergambacht

Algemeen 583 keer gelezen

REGIO • Spirit won in Capelle zijn derde bekerwedstrijd met 1-2 van CVV De Zwervers. De Ouderkerkers, die verder bekeren, hadden met grotere cijfers moeten winnen. Bergambacht verloor in Hazerswoude-Rijndijk met 5-3 van Bernardus en is uitgeschakeld in het bekertoernooi.

Alleen Christian Schrader en Tim van der Zee wisten namens Spirit de Capelse doelman te passeren. Enkele minuten voor tijd verkleinde de thuisclub de achterstand. De zege van Spirit, die met vertrouwen de competitie ingaat, kwam niet in gevaar.

DCV speelde in Den Haag tegen zondageersteklasser VUC met 1-1 gelijk en dit resultaat was voldoende voor het bereiken van de volgende bekerronde. Na een gelijkopgaande, doelpuntloze eerste helft, waarin de Krimpenaren de betere kansen kregen, opende Luuk Kraaijeveld na rust de score. Een zege lag in het verschiet, maar de ervaren thuisclub kwam in de slotfase langszij.

Benschop verloor in Veenendaal met 3-1 van De Merino’s. Na twee minuten kwamen de Benschoppenaren al op achterstand. Balverlies werd genadeloos afgestraft. De thuisploeg verdedigde sterk. Na de 2-0 verkleinde Thomas Koense de marge, maar verder kwam Benschop niet. Na rust viel de knock-out en is Benschop uitgeschakeld.

SV Lopik versloeg in Veenendaal SVP na een doelpuntloze eerste helft met 0-2. De Lopikenaren bekeren verder. In de eerste helft bood het counterende SVP goed tegenstand en creëerde enkele kansen. Na rust verzette Lopik-trainer Mark Imandt enkele ‘bakens’ en ontstond er meer ruimte. Een eigen doelpunt van een in het nauw gebrachte SVP’er leidde de nederlaag in. Patrick Broekhuizen bracht de marge op twee.

Schoonhoven had geen enkele moeite met het Rotterdamse DRL en zegevierde met 0-7. Al snel was de vraag met hoeveel doelpunten verschil de veel beter spelende Schoonhovenaren zouden gaan winnen. Mohammed el Harracha scoorde vier keer. Rogier Peltenburg (2x) en Eyoub Allaoui maakten de zeven vol. Schoonhoven plaatst zich op doelsaldo voor de volgende bekerronde.

Dilettant won in Rotterdam met 3-6 van TransvaliaZW, dat lange tijd kon meekomen met de Krimpenaren. Na de 2-3 ruststand kwam de thuisclub in de tweede helft langszij. "Daarna gooiden wij er een schepje boven op en wonnen toch nog eenvoudig,” aldus Dilettant-trainer Arie den Otter. "Remco Mulder (4x) en de broers Jesse en Marnix van den Adel zorgden ervoor dat we doorgaan in de beker.”

Lekkerkerk won in Nieuwe Tonge na een 1-0 achterstand zijn derde bekerwedstrijd met 1-3 en is een ronde verder. In de beginfase liet Lekkerkerk zich verrassen. Nog voor rust zorgde Martijn de Jong voor de gelijkmaker. In de tweede helft hadden de Lekkerkerkers het beste van het spel. Ferry den Hoed en Bart Sterrenburg zorgden voor het verschil.

Bergambacht verloor in Hazerswoude-Rijndijk met 5-3 van Bernardus en is uitgeschakeld. Jelle Hordijk scoorde al na een minuut. Vervolgens werden twee 100% kansen gemist. Een onnodige strafschop leverde de thuisclub de gelijkmaker op. Roy Pons veroorzaakte kort daarna een vrije trap, die hem een rode kaart kostte en het elftal van Jerry de Groot een tegengoal. Bergambacht was daarna zo van slag, dat Bernardus eenvoudig de zege greep.

SPV’81 verloor met 1-4 van het sterke DSVP uit Pijnacker en bekert niet verder. In de eerste helft hadden de Polsbroekenaren weinig in te brengen. De 0-2 ruststand gaf de Polsbroekse fans nog enige moed. Zij lieten zich roeren toen Twan Korevaar scoorde. Een kans op de gelijkmaker werd niet benut. DSVP benutte daarna de ruimte en SPV’81 kreeg nog twee goals om de oren.

Gouderak verloor aan de Kattendijk met 1-4 van het Naaldwijkse Duindorp en ligt uit het bekertoernooi. Gouderak kreeg kansen, maar verder dan een afgekeurde goal kwam de thuisclub niet. Duindorp schoot twee keer raak. Dit lukte na rust nog een keer, waarna Nicky Bentzon de eer redde.

Stolwijk speelde met 2-2 gelijk tegen zaterdagderdeklasser Nieuwkoop en is afhankelijk van het resultaat van een inhaalwedstrijd of er doorgebekerd kan worden. Voor de rust had Stolwijk moeite met het versterkte middenveld van de Nieuwkopers. De thuisclub bood in de tweede helft meer tegenstand. Corné Versluis en Joost van Niekerk brachten de Stolkers twee keer langszij.

Haastrecht speelde in Wassenaar na een 2-0 ruststand met 2-2 gelijk tegen Blauw Zwart en bekert op doelsaldo verder. De thuisclub was voor rust veel beter dan Haastrecht en stond verdiend voor. In de theepauze volgde een helder gesprek tussen Marco Versloot en zijn manschappen. Na wat omzettingen stond er in de tweede helft een ‘ander’ Haastrecht in het veld. Kelvin Poot en Thijmen Raateland schoten de bekerdroom van Blauw Zwart aan diggelen.

Cabauw won in Maasdam met 3-5 van het nog ongeslagen MVV’27 en gaat door in het bekertoernooi. In de beginfase had de thuisclub de overhand en kwam met 3-1 voor. Door goals van Nik Jongbloed bleef Cabauw in het spoor (3-2) van de Maasdammers. Na de gelijkmaker van Ruud van Lint ging het elftal van Herman Verrips door. Friso Nagel en Hugo Mudde vonden het net. "Dit was een fraaie teamprestatie,” merkte Verrips op.

Ammerstol verloor op sportpark De Snackert met 0-8 van Football Factory, een Leidse studentenvereniging. De thuisclub, die met jeugdspelers van 16 en 17 jaar de leegloop van het afgelopen seizoen moet opvangen, gaf redelijk partij. De kansen die Ammerstol kreeg, werden niet benut. Jeroen Vermaas stuitte op de Leidse doelman en Rick Looren de Jong zag zijn schuiver rakelings langsgaan. De Factorians waren wel trefzeker. Beide ploegen bekeren niet verder.

FC Perkouw kwam niet in actie. Tegenstander MMO zegde af.