Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De drie initiatiefnemers bij de DA.
• De drie initiatiefnemers bij de DA. (archieffoto)

Aftrap inloopspreekuur bij DA Rodenburg

  •   keer gelezen

BERGAMBACHT • Een laagdrempelig inloopspreekuur vervangt vooralsnog de door corona lastig te organiseren gezondheidsdag in Bergambacht. De aftrap van het spreekuur is op vrijdag 18 september van 13.00 tot 17.00 uur en vervolgens iedere maandag van 11.00 tot 12.30 uur bij DA Rodenburg.


“Belangstellenden kunnen er terecht voor alle vragen die in relatie staan tot gezondheid”, legt Anneke Segers (wijkverpleegkundige Plicare) uit. “We willen hiermee een bijdrage leveren aan ‘vroegsignalering’. Metingen kunnen hiervan een onderdeel zijn. De uitkomsten worden genoteerd in een screeningspaspoort. De samenvatting van deze metingen geeft richting aan het advies en wat er nodig is om te werken aan het bevorderen van onze zo kostbare gezondheid. Vanuit dit spreekuur werken we nauw samen met alle partners in zorg en welzijn en komen zo nodig ook met een advies van doorverwijzen.”

In het water
Mooi was de opzet van de initiatiefnemers -Wim Rodenburg (DA), Judith Koudstaal (ergotherapeut) en Anneke Segers- om op 13 maart jongstleden opnieuw een gezondheidsdag te organiseren. Ditmaal rondom het thema stress. Daarbij was de samenwerking gezocht met fysiotherapeuten, diëtistes, een psycholoog, huisartsenpraktijk en de gemeente Krimpenerwaard.

Anneke Segers: “Corona zette hier een streep doorheen. Maar het belang van vroege preventie, gezondheid en nauwe samenwerking is eigenlijk alleen maar groter geworden. Er is namelijk veel winst te behalen door vroege signalen te herkennen en daarmee aan de slag te gaan."

Vervolgens: "We horen zowel jongeren als ouderen klagen over coronastress en zien juist bij kwetsbare groepen dat dit veel invloed heeft op hun gezondheid. Het kan zich uiten in angst, depressiviteit, inactiviteit en eenzaamheid. Duurt dit te lang, dan ontstaan er ook risico’s op onze algehele gezondheid. Dit is dan ook de reden dat wij als initiatiefnemers het inloopspreekuur organiseren als alternatief van een nieuwe gezondheidsdag."

Belangstellenden kunnen vrijblijvend binnenlopen op vrijdag 18 september van 13.00-17.00 uur en vervolgens elke maandag van 11.00-12.30 uur. Locatie: DA Rodenburg, aan de Hoofdstraat 35 in Bergambacht.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5