• Beide teams voor de wedstrijd.
• Beide teams voor de wedstrijd. Foto: Wijntjes Fotografie

Badmintonners mogen weer: BCS wint derby van BC Blue Sky

Algemeen 916 keer gelezen

SCHOONHOVEN/BERGAMBACHT • Ook de badmintonners mogen weer. De eerste wedstrijd van het seizoen was gelijk een derby: BCS 1-Blue Sky 1. De wedstrijd werd donderdagavond met 5-3 in Schoonhovens voordeel beslecht.

In maart werd er voor het laatst competitie gespeeld. Daarna zette corona een streep door de wedstrijden. Na vijf maanden stilgezeten te hebben, konden de eerste teams van beide verenigingen meteen aan de bak met de altijd beladen derby. 

Parkeerplaats
Waar Schoonhoven vijf maanden niet had getraind, pakte Bergambacht, zodra het buiten sporten mogelijk was, de shuttles weer op. Trainingslocatie was de parkeerplaats van tuincentrum Groenrijk.

BCS begon in de zomerstop twee weken eerder met trainen. Dit nota bene in De Waard, de thuisbasis van Blue Sky, omdat De Meent in Schoonhoven nog niet open was. 

Roos de Laet, speelster van BCS 1: “Omdat er onduidelijkheid bestond rondom de ventilatie in De Meent, was het tot voor kort zelfs onzeker of de derby wel gespeeld kon worden.”

Concurrentie
Dat bleek gelukkig wel het geval. “De wedstrijd tussen Schoonhoven en Bergambacht is altijd een spannende aangelegenheid”, weet Roos. “Van oudsher is er tussen de nabijgelegen clubs veel concurrentie. Ook nu waren de zenuwen aanwezig, nog verder versterkt door de beperkte training van de afgelopen maanden.”

In de damesdubbel wonnen de Bergambachtse Ingrid van Zoest en Manouk van Vliet in twee sets (21-11; 21-17) van de Schoonhovense zussen Roos en Joyce de Laet. 

De herendubbel, die werd gespeeld tussen de Schoonhovense Nick Finkensieper en Wouter Wesselius tegen Arwin de Jong en Auke Seip uit Bergambacht, werd in Schoonhovens voordeel beslecht. 

Afstand
In de singles namen de Schoonhovenaren afstand. Alleen Arwin de Jong wist namens de gasten een punt te scoren.

Tijdens de mixwedstrijden wonnen Wouter Wesselius en Joyce de Laet van moeder en zoon Ingrid van Zoest en Auke Seip (21-7; 21-13). De tweede mix was voor Bergambacht (21-15; 21-14). 

Helaas voor beide teams was de kantine van De Meent niet open voor een gezellig drankje achteraf, maar dit werd enigszins gecompenseerd door de inkopen die BCS had gedaan. Zo werd de derby toch nog gebroederlijk –zij het op gepaste afstand van elkaar- afgesloten.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden