Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: nl.123rf.com

Oproep: Kom in actie tijdens World Clean-up Day

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Zaterdag 19 september is de ‘World Clean-up Day’. Tijdens deze grote, wereldwijde opruimactie geven 180 landen de planeet een schoonmaakbeurt. 


Maandag 14 september wordt de opschoonweek officieel afgetrapt in Lekkerkerk. Tot en met 19 september gaan scholieren, wethouders en medewerkers van de gemeente Krimpenerwaard zwerfafval te lijf. 

Voorbeeld volgen
Wethouder Janette Hofman roept inwoners op dit goede voorbeeld te volgen: “Op zaterdag 19 september gaan in verschillende kernen binnen de gemeente inwoners op pad om zwerfafval te rapen. Iedereen is welkom om zich hierbij aan te sluiten. Vanzelfsprekend houden we rekening met de coronamaatregelen. Kinderen kunnen ook, onder begeleiding van een ouder, meedoen. Zo zorgen we er samen voor dat de kernen weer vrij zijn van zwerfafval.“

Wie liever de eigen straat of omgeving zwerfvuilvrij wil maken kan -eventueel samen met de buren- de handen uit de mouwen steken. Aanmelden kan via: ikdoemee@krimpenerwaardschoon.net.

Materialen
Stichting Krimpenerwaard Schoon stelt materialen beschikbaar, zoals knijpers, handschoenen en vuilniszakken.

Wethouder Janette Hofman: “Leuke foto’s van de actie kunnen in de week van 14 t/m 19 september gedeeld worden op sociale media (tag Krimpenerwaard Schoon): https://www.facebook.com/zwerfvuilruimen of https://twitter.com/zwerfvuilrapers. Wij delen dan het bericht. Hopelijk inspireren we hiermee anderen ook om zwerfvuil op te gaan ruimen. Voor de inzenders van foto’s voor en na de actie wordt een mooie prijs verloot.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten