• De openingshandeling.
• De openingshandeling.

Museum Lopikerkapel geopend

Algemeen 455 keer gelezen

LOPIKERKAPEL • Lopikerkapel heeft sinds zaterdag haar eigen museum. Op deze dag werd ‘Museum Lopikerkapel’ officieel geopend door wethouder Johan van Everdingen en Jasper de With, eigenaar van het perceel achter Lopikerweg Oost 154, waar de vondsten uit de 14e en 15e eeuw zijn opgegraven.

De openingshandeling werd geheel in middeleeuwse stijl gedaan. Niet met een schaar, maar met heuse zwaarden baanden de heren zich een weg naar de toegang van het museum. In Museum Lopikerkapel ligt een groot deel van de vondsten: alle overblijfselen van de vroegere versterkte Hofstede te Vliet.

Weerbaar
Hofstede te Vliet was, voor zover nu bekend, het in 1314 eerstgenoemde van twee weerbare (verdedigbare) huizen van het gerecht Zevenhoven, en samen met het nog bestaande Huis te Vliet de oorsprong van het huidige Lopikerkapel.

"Stichting Lopikerkapel is er enorm trots op dat het samen met haar werkgroep archeologische vondsten en vele lokale sponsors is gelukt dit museum tot stand te brengen”, zegt Diana Schilperoort namens de stichting.

Bezoek
Museum Lopikerkapel is gevestigd in buurthuis d'Ouwe school aan de Lopikerweg Oost 181 en is tijdens openstelling van het buurthuis op zaterdagen tussen 16.00 en ca. 20.00 uur te bezoeken.

Ook is het mogelijk om op andere momenten een (privé)bezoek te brengen. 

Zie ook: www.stichtinglopikerkapel.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden