Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Yogadocente Nikki van der Laan (l) en Kitty de Laet.
• Yogadocente Nikki van der Laan (l) en Kitty de Laet.

Nu ook yoga bij 'Lichtjes aan de Haven'

  •   keer gelezen

SCHOONHOVEN • Toen ze vorig jaar het fraaie pand aan de Haven in Schoonhoven zag, was ze meteen verkocht. Ze wist dat ze daar wilde wonen met haar gezin én haar droombedrijf zou starten. Een grote opening was door alle coronamaatregelen niet mogelijk, maar inmiddels bruist het bij ‘Lichtjes aan de Haven.’


‘Lichtjes aan de Haven’ laat zich niet in een hokje plaatsen. Is het een centrum voor bewustzijn, een ontmoetingsplek, een spiritueel centrum? 

“Ik laat het graag in het midden”, zegt eigenaresse Kitty de Laet. “Wat ik het allerbelangrijkste vind, is dat dit een plek is waar iedereen zich thuisvoelt. Waar mensen ervaren hoe ze naar zichzélf kunnen luisteren. Zeker in deze tijd is daar zoveel behoefte aan.”

Overweldigend
Veel activiteiten blijken, zelfs in deze startfase, al meteen een groot succes. De Laet: “Je kunt bij ons ‘Mediteren om te proberen’, er zijn sessies ‘Verbonden Ademhaling’ en de ceremonies met plantmedicijnen zijn tot oktober al uitverkocht. Alle reden dus om weer nieuw aanbod te creëren. De reacties zijn zo overweldigend dat we niet anders kunnen.”

Waar mogelijk gaat Lichtjes aan de Haven ook samenwerkingsverbanden aan en kunnen mensen de ruimtes huren voor hun eigen activiteiten. 

“Toen ik met Nikki van der Laan in gesprek raakte, wist ik meteen dat ook zij hier ongelooflijk goed zou gaan passen. En dat bleek. Twee van de drie yogalessen zitten al vol tot het eind van het jaar en nu gaan we ook starten met kinderyoga.”

Effectief
Nikki van der Laan: “Bij Lichtjes aan de Haven heb ik echt mijn plek gevonden. Ik vind het heerlijk om ook weer les te gaan geven aan kinderen. Steeds meer jonge mensen zijn zo gevoelig. Yoga is een leuke en effectieve manier om hier zowel lichamelijk als emotioneel aandacht aan te besteden. En we maken het natuurlijk ook hartstikke gezellig.”

Nikki is gediplomeerd yogadocente en is elke maandag bij Lichtjes aan de Haven te vinden.

Op 14, 21 en 28 september is er de mogelijkheid om een losse les te kopen. Daarna starten de groepen en kunnen belangstellenden een ticket reserveren, dat tot het eind van het jaar toegang geeft tot de lessen. Kitty en Nikki: “Zo kan iedereen het vrijblijvend uitproberen.”

Programma
Het programma: 09.00-10.00 uur: Yoga Women only; 10.30-11.00 uur: Ouder + Peuter Yoga (2- en 3-jarigen); 15.00-15.50 uur: kinderyoga 4 t/m 7 jaar; 16.00-16.50 uur: kinderyoga 8 t/m 12 jaar; 19.00-20.00 uur: gemengde groep yoga en 20.20-21.20 uur: (eveneens) gemengde groep yoga.

Een plekje reserveren en meer informatie: www.lichtjesaandehaven.nl

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5