Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Het voormalige postkantoor  aan de Meidoornstraat.
• Het voormalige postkantoor aan de Meidoornstraat. (Foto: Floris Bakker)

‘Verhuizing bibliotheek om multifunctionele accommodatie Bergambacht mogelijk te maken’

  •   keer gelezen

BERGAMBACHT • Gemeente Krimpenerwaard wil een multifunctionele accommodatie realiseren aan de Meidoornstraat in Bergambacht. 


Het moet onderdak bieden aan onderwijs en andere maatschappelijke voorzieningen. Bijkomend voordeel is een ‘kwalitatieve impuls’ op deze zichtlocatie.

Ruil
Om dat doel te bereiken is de aankoop van het voormalige postkantoor aan de Meidoornstraat 2 noodzakelijk.

De huidige eigenaar -de tandartsenpraktijk in Bergambacht- krijgt een nieuw onderkomen aangeboden aan de Esdoorn, eigendom van de gemeente, waar nu de bibliotheek is gevestigd. Volgens B&W is de tandartsenpraktijk akkoord met deze 'ruil'.

De bibliotheek zelf zal voor een periode van vier jaar worden verplaatst naar de Pleinstraat 4 (Speksnijder Interieurarchitectuur, begane grond). Er wordt ondertussen een vaste, structurele locatie gezocht.

Kosten
Een en ander kost de gemeente bijna 390.000 euro (voor onder andere verplaatsen van de bibliotheek en gedeeltelijke afboeking van ‘Esdoorn 1’, dat in 2015 nog inpandig was gerenoveerd)

Vergadering
De adviescommissie SBBV buigt zich dinsdagavond 8 september over dit onderwerp.

De vergadering begint om 19.30 uur met een presentatie over de verplaatsing van de bibliotheek en is live te volgen via de website van de gemeente.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten