Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Thomas van Midden viert zijn titel.
• Thomas van Midden viert zijn titel. (Foto: Erik van Kordelaar)

Thomas van Midden schittert in Jaarsveld

  •   keer gelezen

JAARSVELD • Thomas van Midden excelleerde zaterdag in het hoofdnummer van het Hollands Kampioenschap polsstokverspringen, dat werd afgewerkt op de schansen van Jaarsveld.


Met een verste afstand van 20.62 meter pakte de inwoner van Vlist de titel en de grote bronzen springer. 

Het was zijn tweede Hollandse titel in zijn carrière. In 2010 won hij, ook in Jaarsveld, het kampioenschap bij de jongens. Zijn broer Wouter sprong ook uitstekend en werd tweede met 19.88 meter. Het brons was met 19.60 meter voor Erwin Timmerarends uit Bodegraven. 

Jaco de Groot (Kamerik) en Rian Baas (Utrecht) stelden teleur. Met 18-metersprongen werden zij respectievelijk zesde en vijfde. 

Het Hollands Kampioenschap is na het Nederlands Kampioen de belangrijkste wedstrijd voor de polsstokverspringers. 

Minuut stilte
Het evenement begon met een gedenkwaardige minuut stilte naar aanleiding van het overlijden van Ton de Leeuw, de grote inspirator en erelid van Polsstokbond Holland en van polsstokvereniging Jaarsveld.

De deelnemers hadden te kampen met moeilijke omstandigheden, namelijk een straffe wind vanaf de zijkant.

Favoriet
Bij de junioren maakte de huizenhoge favoriet Reinier Overbeek de verwachtingen waar. Na de voorronde stond hij nog derde, maar met een schitterende 19.28 meter in de finale pakte de Benschopper alweer zijn vijfde Hollandse titel op rij. Eerst drie keer bij de jongens en nu voor de tweede keer bij de junioren.

Guus Hoogland legde met 17.85 meter beslag op het zilver en Lucas van Eijk uit Haastrecht sprong zich met 17.64 meter naar de derde plek.

Goud
Voor Mark van der Horst was het een fantastische week. Eerst pakte hij woensdag de koppositie in het De Samenwerking puntenklassement, en bij het Hollands Kampioenschap sprong de Schoonhovenaar naar zijn eerste belangrijke titel uit zijn carrière. Met zijn 17.91 meter, gesprongen in de finale, pakte hij het goud.

Het zilver was met 17.38 meter voor Hidde van Dam uit Montfoort, het brons ging met 17.14 meter naar de onttroonde Roy Velis uit Benschop.

Spannendst
De spannendste wedstrijd werd gesprongen in de damesgroep. Daar was slechts een verschil van zeventig centimeter tussen de nummers één en drie.

Uiteindelijk greep Fabienne Overbeek de macht en de titel. De Benschopse, die deze middag drie keer over de 14 meter sprong, deed dat met een keurige afstand van 14.97 meter. Clubgenote Wendy Helmes uit IJsselstein sprong 25 centimeter minder ver en werd met 14.74 meter tweede. Het brons ging met 14.27 meter naar de Haastrechtse Kimberly Slootjes.

Meisjesgroep
Suzanne Mulder sprong naar de eerste plaats in de meisjesgroep. De Vlistse deed dat met een keurige afstand van 13.60 meter.

Eén geslaagde sprong leverde titelverdedigster Thalina van der Wind uit Snelrewaard de tweede plaats op. Zij kwam uit op een afstand van 13.17 meter. Met 13.13 meter sprong Laura Maaijen uit Haastrecht zich naar het brons. 

Het enige persoonlijk record deze middag kwam ook uit de meisjesgroep en kwam met 12.51 meter op naam van Lisanne Cazant uit Kockengen.

Nederlands Kampioenschap
In voorbereiding op het Nederlands Kampioenschap op 19 september in Bergum (Friesland) wordt er aanstaande woensdagavond (18.00 uur) gesprongen in Linschoten en op zaterdag 12 september (14.00 uur) in Kockengen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten