Afbeelding
Foto: www.hervormdberkenwoude.nl

'Verkoping op bestelling' als alternatief voor Bazaar Berkenwoude

Algemeen 767 keer gelezen

BERKENWOUDE • Hoewel het bazaarcomité van de Hervormde Gemeente Berkenwoude -Wijk 1- enthousiast was begonnen met de voorbereidingen voor de Bazaar, is besloten om er een verkoping op bestelling van te maken. Eén en ander vindt op zaterdag 12 september plaats bij de Dorpskerk.

“Bij de verkoping op bestelling kan de regel van 1,5 meter afstand nog beter worden toegepast en is de kans op besmetting van vrijwilligers en/of kopers minimaal”, aldus de voorzitster van het Bazaarcomité, Carina Prins. 

Met vereende krachten heeft het comité een aanbod gemaakt van diverse artikelen die normaal op de grote bazaar worden aangeboden en nu op de bestellijst staan: wijn, jam, advocaat, diverse soorten gebak, planten, kaarten, pannenkoeken en handwerkartikelen. De artikelen zijn na bestelling op zaterdag 12 september tegen contante betaling af te halen bij de Dorpskerk van Berkenwoude. Alleen de pannenkoeken worden tussen 11.30 en 13.00 uur gratis thuisbezorgd.

Traditie
Carina Prins: “Volgend jaar kijken we of de Bazaar in zijn originele vorm op de tweede zaterdag van september door kan gaan. Mogelijk met een extra dag in het voorjaar van 2021. Dit evenement heeft namelijk een lange traditie in Berkenwoude. Bijna het hele dorp is dan op de been: als verkoper en/of als koper."

De opbrengst komt volledig ten goede aan de Dorpskerk. De kerkenraad van wijk 1 kan het geld goed gebruiken voor onderhoud van het gebouw en om activiteiten te organiseren. 

De spullen voor de Bazaar die al zijn ingeleverd, staan opgeslagen tot de mogelijkheid zich voordoet om weer een Bazaar te organiseren. 

Carina Prins tenslotte: “Het comité hoopt op een goede verkoopopbrengst op 12 september. De Dorpskerk zal de hele dag open zijn voor bezichtiging met uitleg in verband met Open Monumentendag en op bepaalde momenten zal het mooie Van Damorgel te beluisteren zijn."

Voor de bestellijst: www.hervormdberkenwoude.nl

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden