Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De clinic van leden van Team NL.
• De clinic van leden van Team NL. (Foto: Wijntjes Fotografie)

'TeamNL Beach Tour' doet Voleco aan

  •   keer gelezen

LEKKERKERK • De beachvolleyballers van TeamNL hebben zo’n vijftig enthousiaste jeugdleden van Voleco een onvergetelijke avond bezorgd met hun ‘TeamNL Beach Tour’.


De jonge beachvolleyballers van de Lekkerkerks-Ouderkerkse club kregen niet alleen een inspirerende training van grote namen uit het Nederlandse beachvolleybal, maar speelden ook korte wedstrijdjes met en tegen de internationals. 

Liefst vier toppers gaven acte de presence op het zand van sportpark Weydehoeck: Stefan Boermans, Christiaan Varenhorst, Esmée Priem en Katja Stam. Ze daagden de clinic-deelnemers uit met leuke en leerzame oefen- en spelvormen. De jeugd van Voleco deed hiermee volop inspiratie op voor een mooie toekomst in het zand en als extra training voor het nieuwe zaalseizoen, dat afgelopen week weer van start is gegaan.

Dynamisch
Voleco is in 2013 met haar beachafdeling begonnen. “Het was vanaf de start een succes”, vertelt voorzitter Robert Goudriaan. “Dat merken we onder meer aan de ledenaantallen. Zo is het aantal kinderen dat beachtraining krijgt gegroeid tot rond de honderd. Ook veel senioren meldden zich aan. Daar is een logische verklaring voor: het zaalseizoen stopt al in april en veel leden willen dan graag verder op het zand. Met het mooie weer is het daarbij aantrekkelijk om buiten te sporten. Beachvolleybal is bovendien een dynamische, intensieve sport, iets wat zowel jongens als meiden erg aanspreekt.”

Het dynamische karakter van ‘beachen’ wil Voleco daarom ook graag toepassen in de zaal. Zeker omdat Voleco de jeugdafdeling verder wil laten groeien. 

Goudriaan: “Toen Remko Kenter, de afgelopen jaren hoofdtrainer van Voleco Beach, vertelde over Action Volley, viel het op zijn plaats. Action Volley is een nieuwe methode, bedacht door Remko, waarin het spelen van wedstrijdjes, smashen, scoren en plezier maken centraal staan. Remo weet uit ervaring dat meiden en zeker jongens juist deze onderdelen leuk vinden. Dit seizoen zal Voleco Action Volley gaan toepassen in haar trainingen.”

Aanmelden
Kinderen die geïnteresseerd zijn in het Action Volley, kunnen drie keer vrijblijvend meetrainen bij de jeugdteams van Voleco. Deze trainingen vinden plaats in sporthal De Drie Maenen in Ouderkerk, elke woensdag van 16.15 tot 17.00 uur.

Belangstellenden kunnen mailen met: jeugdcommissie@voleco.nl

Jan Timmer

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier