Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Winnaar Kampioenschap van de Lopikerwaard, Jongens: Mark van der Horst:
• Winnaar Kampioenschap van de Lopikerwaard, Jongens: Mark van der Horst: (Foto: Erik van Kordelaar)

Nieuwe schansen Polsbroekerdam goed voor menig record

  •   keer gelezen

POLSBROEKERDAM • Op de (nieuwe) schansen van polsstokvereniging Polsbroekerdam sneuvelde zaterdag menig record.


Aankomende zaterdag wordt er gesprongen om het Hollands Kampioenschap. De generale repetitie vond zaterdag plaats in Polsbroekerdam. 

Schansrecord
Kanshebbers lieten zich zien deze wedstrijd, met een aantal persoonlijke records tot gevolg en zelfs een schansrecord. In de jongenscategorie kwam Mark van der Horst (Schoonhoven) tot 19.79 meter. Dat was nog geen jongen eerder gelukt op de schansen in Polsbroekerdam.

Smaakmaker
Bij de senioren was Rian Baas (Utrecht) afgelopen week smaakmaker. Donderdag won hij de wedstrijd met een nieuw persoonlijk record van 21.41 meter en ook zaterdag ging hij voor het eerst over de 20 meter (20.02m).

Het triggerde Erwin Timmerarends (Bodegraven), die daar vervolgens nipt overheen ging. Zijn 20.07 meter bleek echter niet voldoende voor de eindoverwinning, want Thomas van Midden was ook goed in vorm. De Vlistenaar had moeite het rechte spoor te vinden, maar zette in zijn derde sprong een knappe 20.16 meter neer. Dit was genoeg voor de winst en het zorgde er ook voor dat hij een sprong maakt in het klassement van De Samenwerking, dat bepalend is voor kwalificatie voor het Hollands Kampioenschap en voor het Nederlands Kampioenschap, over twee weken in Bergum. 

In vorm
Fabienne Overbeek (Benschop) is de dame in vorm. Zij won de wedstrijd op donderdag overtuigend met 15.19 meter. Op zaterdag reikte ze in haar eerste sprong tot 14.17 meter. Demi Groothedde (Jaarsveld) en Doriene de Vos-de Wit (Veenendaal) kwamen net tekort.

De IJsselsteinse Wendy Helmes liet zien een klasse apart te zijn: 14.93 meter, waarmee ze de leiding in het De Samenwerking-klassement overnam van Kimberley Slootjes-Engelhard (Haastrecht). 

Reinier Overbeek (Benschop) liet zijn klasse zien bij de junioren. Met elk van zijn sprongen zou hij kampioen zijn geworden. Zijn beste afstand was 19.74 meter. Hoogtepunt voor hem was dat hij zijn 1000ste sprong noteerde en daarvoor werd hij gehuldigd. Chris Anker (Vlist) noteerde 18.63 meter; Timon de Haaij (Lopik) 18.49m.

Eerste tik
In de jongenscategorie deelde Hidde van Dam (Montfoort) de eerste tik uit. Hij sprong een persoonlijk record van 18.18 meter, maar Mark van der Horst deed het met 19.79 meter een stuk beter. Dit betekende een nieuw schansrecord in Polsbroekerdam en een nieuw persoonlijk record.

Bij de meisjes zette klassementsleidster Suzanne Mulder (Vlist) de toon. Met een nieuw persoonlijk record van 14.95 meter bleef zij de concurrentie voor. Ook Laura Maaijen (Haastrecht) sprong een persoonlijk record, maar haar 14.69 meter leidde tot de tweede plaats. Derde werd de Nieuwkoopse Moniek van Vliet (13.05 meter). 

Jaarsveld
Aankomende zaterdag is de accommodatie in Jaarsveld het decor van het Hollands Kampioenschap (start 14.00 uur). Deze wedstrijd zal live te volgen zijn, zie voor meer informatie hierover: www.pbholland.com.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten