Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
advertorial

Meld discriminatie, altijd!

  •   keer gelezen

Discriminatie gebeurt niet altijd bewust, maar soms onbedoeld omdat bepaalde regels niet bekend zijn.


Werk & borstvoeding
Dounia is teammanager bij een commerciële organisatie. Tijdens haar zwangerschap heeft zij bij haar werkgever aangegeven dat zij borstvoeding wil geven. Zo heeft haar baas voldoende tijd om zich voor te bereiden.

Het bevallingsverlof van Dounia is voorbij. Met veel enthousiasme vangt zij haar eerste werkdag aan. Al snel blijkt dat er geen afgesloten ruimte beschikbaar is waar zij in alle rust kan kolven. Ook een koelkast om de afgekolfde melk in te zetten ontbreekt. Wanneer zij haar werkgever om uitleg vraagt, geeft hij niet thuis. Dounia besluit advies in te winnen bij Stichting voor Inclusie en discriminatiebestrijding.

Stichting iDb helpt
Als je borstvoeding wilt geven en je bent weer aan het werk dan heb je, tot je kindje 9 maanden is, het recht om op je werk te kolven of borstvoeding te geven. Er geldt wel een maximum van een kwart van je werkdag of –dienst, en in overleg met je werkgever. Tijdens deze onderbrekingen word je gewoon doorbetaald. Ook zijn er eisen aan de kolfruimte gesteld.

Stichting iDb gaat samen met Dounia in gesprek met haar werkgever. Deze geeft aan niet goed op de hoogte te zijn van het kolfrecht. Samen met personeelszaken wordt gekeken naar een passende oplossing, zodat Dounia werken en borstvoeding goed kan combineren.

Discriminatie niet negeren
Voelt u zich ongelijk behandeld, bijvoorbeeld op uw werk? Meld dit bij Stichting iDb, zodat we samen een oplossing kunnen vinden. 

Geef uw melding digitaal door via het online meldformulier of bel naar (0800) 321 86 86 (gratis). 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten