Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Roy Velis in opperste concentratie voor zijn sprong.
• Roy Velis in opperste concentratie voor zijn sprong. (Foto: Erik van Kordelaar)

Roy Velis zet magistrale sprong neer

  •   keer gelezen

REGIO • Onder goede omstandigheden werden vrijdag topsprongen neergezet door de springers in verschillende klassen op de accommodatie in Zegveld. De junioren en jongens waren in topvorm en lieten dat blijken met verre sprongen. Het was Roy Velis (Benschop), die de sprong van de avond voor zich opeiste.


Roy had in de persoon van Mark van der Horst (Schoonhoven) een prima uitdager. Mark sprong over de 18 meter heen om uiteindelijk in de derde sprong tot een prima 18.98 meter te komen. 

Normaal gesproken voldoende voor de winst bij de jongens, maar Roy Velis dacht daar anders over. De 14-jarige Benschoppenaar zette in de finale met een fantastische sprong een (dik) nieuw persoonlijk record van 19.76 (!) meter neer. Hiermee verpulverde hij het schansrecord bij de jongens en tegelijkertijd is dit een nieuw leeftijdsrecord.

Spannend
Bij de Junioren bleef de strijd tot de laatste ronde spannend. Lucas van Eijk (Haastrecht) brak in de eerste ronde gelijk de ban door (nipt) over de 19 meter heen te springen (19.01 meter).

Dit inspireerde Bas van Leeuwen (Woerden) blijkbaar, want hij noteerde in een prachtige sprong een dik nieuw persoonlijk record van maar liefst 19.53 meter. 

Topfavoriet Reinier Overbeek (Benschop) kon niet achterblijven en sprong zich met 19.24 meter als tweede de finale in. In de eindstrijd deed hij dit nog dunnetjes over en pakte hij met 19.76 meter alsnog de winst in de junioren-categorie.

Te kloppen
Jaco de Groot (Kamerik) moest de vorige wedstrijd laten schieten vanwege een blessure, maar hij was in Zegveld weer de te kloppen man. Met een afstand van 20.53 meter liet hij de concurrentie achter zich. Erwin Timmerarends (Bodegraven) kwam daar in zijn laatste sprong wel heel dichtbij met een sprong van 20.30 meter. Wouter van Midden (Vlist) werd derde met een afstand van 19.29 meter.

Bij de dames zette Demi Groothedde (Jaarsveld) de toon in de wedstrijd. Met drie sprongen ruim over de 14 meter liet zij zien waarom zij zich terecht de beste mocht noemen. Wendy Helmes (IJsselstein) en Kimberly Engelhard-Slootjes (Haastrecht) moesten genoegen nemen met de overige podiumplaatsen.

Gewaagd
De meisjes waren, zoals het hele seizoen al, behoorlijk aan elkaar gewaagd. De top-3 noteerde een hoge 13 meter en het zat 'm in de centimeters wie uiteindelijk met de winst aan de haal ging. Dat werd Suzanne Mulder (Vlist) met 13.94 meter. Zij bleef Thalina van der Wind (Snelrewaard) en Laura Maaijen (Haastrecht) met respectievelijk 13.73 en 13.61 meter voor.

Aanstaande zaterdag komt vanaf 18.30 uur de eerste klasse in actie in Polsbroekerdam.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten