Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF
ingezonden mededeling

Welke hulpmiddelen kunnen helpen bij het stoppen met roken?

Algemeen 319 keer gelezen

Het is lastig om zomaar ineens helemaal te stoppen met roken. De kans van een geslaagde stoppoging is dan niet heel groot. Het is namelijk te verleidelijk om op een zwak moment weer terug te vallen. 

Je hoeft het stoppen met roken ook niet cold turkey te doen. Er zijn namelijk allerlei verschillende hulpmiddelen die daarbij van pas komen.

Stap over op een e-smoker
Als je het heel moeilijk vindt om met roken te stoppen en de inhaleer beleving nog niet af wilt zweren, biedt een e-smoker uitkomst. Maak je daarbij gebruik van tabak e-liquid dan is het stoppen met traditioneel roken nog een stuk gemakkelijker. De nicotine is dan langzaam af te bouwen, waarna je ook de mogelijkheid hebt andere smaakjes te kiezen. Door een e-smoker te gebruiken, maak je nog steeds dezelfde hand- en mondbeweging. Dat helpt bij het stoppen met roken van sigaretten.

Nicotinepleisters als ondersteunend middel
Een ander hulpmiddel om te stoppen met roken zijn nicotinepleisters. Dat is vooral ideaal omdat je lichaam zo nicotine binnenkrijgt. Er is sprake van een gereguleerde afgifte van nicotine zonder dat er sprake is van grote pieken of dalen. Hierdoor daalt de behoefte aan het roken van een sigaret. Er is gedurende 24 uur per dag een constante afgifte van nicotine en de nicotinepleisters zijn verkrijgbaar in uiteenlopende sterktes.

Zuigtabletten om het verlangen naar het roken te bedwingen
Wil je niet met een pleister rondlopen dan is het ook mogelijk om het verlangen naar roken te bedwingen met zuigtabletten. Hier zit nicotine in verwerkt die de behoefte aan roken wegneemt. Er vindt een piek plaats twintig minuten nadat je de zuigtablet in je mond hebt gedaan.

Medicijnen om te stoppen met roken
Heb je zwaarder geschut nodig om te stoppen met roken dan is er nog een ander hulpmiddel. Het is namelijk mogelijk om medicijnen te nemen. Het is wel belangrijk te weten dat medicatie alleen op recept verkrijgbaar is. Je moet dus even naar de huisarts om te laten weten dat je wilt stoppen met roken en daarvoor graag medicatie wenst. Bijvoorbeeld Champix dat speciaal ontwikkeld is om mensen met roken te laten stoppen.

Stoppen met roken cursus
Het helpt soms om te stoppen met roken als je weet dat je er niet alleen voor staat. Het is dan ook mogelijk om begeleiding te krijgen en een cursus stoppen met roken te volgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 4 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Krimpen zoekt nieuwe burgemeester: inwoners mogen meedenken Nieuws 5 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden