Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Burgemeester Vroom aan supermarkten en horeca: ‘neem uw verantwoordelijkheid’

Algemeen 2.629 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Burgemeester Martijn Vroom roept supermarkteigenaren en horecaondernemers in een brief op hun verantwoordelijkheid te nemen: ‘We moeten er met z’n allen voor zorgen dat een nieuwe, grootschalige uitbraak van het coronavirus wordt voorkomen’.

Daarnaast attendeerde de burgemeester de supermarktondernemers er op dat zij vrij zijn om eventueel een mondkapjesplicht in te voeren in hun supermarkt.

Zorgen
‘We ervaren dat enkele horecagelegenheden, supermarkten en klanten zich niet houden aan de coronamaatregelen’, verklaart de burgemeester. Hij zegt zich daar in toenemende mate zorgen over te maken: ‘Want het leidt geregeld tot zeer onwenselijke situaties. We moeten er allemaal voor zorgen dat een nieuwe, grootschalige uitbraak van het coronavirus wordt voorkomen’.

Vroom wijst de ondernemers in de brief op de maatregelen waaraan ze zich moeten houden: ‘Daarbij reken ik er op dat horeca- en supermarktondernemers overtredingen en excessen voorkomen, zodat waarschuwingen, boetes of maatregelen uitblijven’. 

De horeca- en supermarktondernemers ontvangen de brief op vrijdag 21 augustus.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden