Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De medewerkers van wijkteam Stolwijk.
• De medewerkers van wijkteam Stolwijk. (Foto: Vierstroom Zorg Thuis)

Medewerkers Vierstroom met e-bike de wijk in

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Zorgorganisatie Vierstroom Zorg Thuis biedt de wijkverpleegsters een elektrische fiets aan. De medewerkers van de wijkteams Stolwijk, Krimpen aan den IJssel en Krimpen aan de Lek hebben inmiddels hun e-bike in ontvangst genomen, de collega’s van de andere wijkteams volgen binnenkort.


Vivianne, wijkverpleegkundige: “Ik ben er enorm blij mee. Het is heerlijk om tussendoor even lekker te kunnen bewegen in de buitenlucht in plaats van steeds in de auto te zitten en bovendien kan ik me met de e-bike soepeler door de wijk bewegen. Dat scheelt reistijd en dat komt de cliënten ten goede. Het is ook fijn dat ik de e-bike privé mag gebruiken.”

Directeur Susan Veenhoff van Vierstroom Zorg Thuis is trots dat de e-bikes nu de weg op kunnen: “De elektrische fiets zorgt voor minder reistijd en dus meer tijd voor de cliënten. Daarnaast komt het de vitaliteit van de medewerkers ten goede. We faciliteren de e-bike voor iedereen, ook voor stagiaires. Vierstroom Zorg Thuis neemt daarbij alle kosten op zich, zodat de medewerkers zonder zorgen gebruik kunnen maken van de fiets. Zowel voor werk als privé.”

Veel interesse
In de komende vier weken krijgen circa 400 medewerkers van Vierstroom Zorg Thuis hun elektrische fiets. Veenhoff: “We zijn blij dat er zoveel interesse voor is en we hopen dat in de toekomst nog meer medewerkers gebruik gaan maken van de e-bike.”

De fiets, een licht model met een krachtige motor en diverse accessoires, is speciaal ontwikkeld voor het zorgpersoneel in de wijk. “Ook over de naam is goed nagedacht: Batavus Cura, naar de Romeinse godin van de zorg”, aldus Veenhoff.

Fietsambassadeur
Vierstroom Zorg Thuis is sinds december 2019 fietsambassadeur voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De groep van fietsambassadeurs bestaat uit verschillende bedrijven uit diverse sectoren die het gebruik van de fiets actief stimuleren onder hun medewerkers.

Veenhoff: “Waar de meeste organisaties zich met de fietsen focussen op woon-werkverkeer, richt Vierstroom Zorg Thuis zich met name op werk-werkverkeer.”

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten