Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Spandoek bij de Surfplas.
• Spandoek bij de Surfplas. (Foto: Gemeente Krimpenerwaard)

Dit weekend opnieuw parkeerverbod rondom Surfplas Krimpen aan de Lek

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Om grote drukte te voorkomen is het parkeerterrein van de Surfplas in Krimpen aan de Lek op 15 en 16 augustus opnieuw afgesloten. Ook geldt voor meerdere wegen rondom de plas een parkeerverbod. Dit besluit heeft de gemeente Krimpenerwaard in nauwe samenwerking met Politie, Groenalliantie, Staatsbosbeheer en de Provincie genomen. 


In de regio Hollands Midden neemt het aantal besmettingen in rap tempo toe, verklaart de gemeente het besluit: ‘Juist in deze ontspannen vakantietijd blijft het naleven van de maatregelen cruciaal om het virus onder controle te houden en de opleving een halt toe te roepen. Twee belangrijke maatregelen zijn het houden van 1,5 meter afstand en het vermijden van drukke plekken. Met het voorspelde lekkere weer dit weekend wordt verwacht dat het houden van 1,5 meter afstand rondom de Surfplas aanzienlijk moeilijker wordt.’

Met het beperken van parkeermogelijkheden rond de Surfplas hoopt de gemeente grote drukte te kunnen voorkomen: ‘Zo kunnen bezoekers elkaar de ruimte geven en toch genieten van de verkoeling die de Surfplas biedt. Als extra geheugensteuntje zijn er in het gebied spandoeken geplaatst die bezoekers herinneren aan de coronamaatregelen’. 

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier