• Salmsteke bij Jaarsveld is een geliefd recreatiegebied.
• Salmsteke bij Jaarsveld is een geliefd recreatiegebied. Foto: Floris Bakker

Plan Salmsteke onthuld tijdens wandeling

Algemeen 1.411 keer gelezen

LOPIK • Tijdens een wandeling van een uur krijgen belangstellenden te horen en te zien wat de plannen zijn voor het gebied Salmsteke bij Jaarsveld.

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden werkt samen met haar gebiedspartners (gemeente Lopik, Rijkswaterstaat, de provincie Utrecht, recreatieschap De Stichtse Groenlanden en Staatsbosbeheer) aan een dijkversterking en herinrichting van de uiterwaard. Er ligt inmiddels een voorlopig ontwerp dat tijdens de wandeling gepresenteerd gaat worden.

Kaarten
Onderweg zal er meermaals worden gestopt. Met behulp van kaarten en informatiepanelen zullen de begeleiders aan deelnemers laten zien wat waar precies gaat gebeuren. Zo krijgen zij inzicht hoe de dijk versterkt gaat worden, wat voor recreatievoorzieningen er zijn gepland en welke mogelijkheden er voor wandelen in de uiterwaard (met of zonder hond) gaan komen. Ook zal er worden verteld over de te ontwikkelen natuurgeul en de aan te leggen natuurplas.

De dijkversterking maakt deel uit van het project Sterke Lekdijk. Van Amerongen tot Schoonhoven versterkt hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden de Lekdijk om West- en Midden-Nederland te beschermen tegen overstroming vanuit de rivier. Tegelijkertijd met de dijkversterking werkt het waterschap met meerdere partijen aan de herinrichting van de uiterwaard onder de noemer Salmsteke Ontkiemt!

Tijdslot
De wandelingen zijn op woensdag 19 augustus (om 15.00, 16.00 en 17.00 uur) en zaterdag 22 augustus (om 14.00, 15.00 en 16.00 uur). In verband met corona is het nodig om vooraf in te schrijven voor een tijdslot. Per wandeling zijn er dertig plekken en bij de stops op de route wordt de 1,5 meter afstand gewaarborgd. Inschrijven voor één van de wandelingen kan via de website van het waterschap.

www.hdsr.nl/sterkelekdijk/salmsteke

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden