• Metaalbedrijf Hieselaar in Schoonhoven.
• Metaalbedrijf Hieselaar in Schoonhoven. Foto: aangeleverd

Ruim 1.100 zonnepanelen op dak Schoonhovens metaalbedrijf Hieselaar

Algemeen 970 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Op het dak van metaalbedrijf Hieselaar in Schoonhoven komen maar liefst 1.118 zonnepanelen te liggen. Om het project te financieren is men op zoek naar 'zonnedelers'.

Een ieder die zelf geen geschikt dak heeft voor zonnepanelen, kan profiteren door te investeren in het zonnedak. De panelen op het dak van Hieselaar zullen jaarlijkse 381.443 kWh opwekken. Dit zorgt voor een vermindering van meer dan 152.500 kilo aan CO2-uitstoot en is genoeg stroom voor het verbruik van 127 huishoudens.

Rendement
'Ieder jaar wordt de waarde van de zonnestroom en de aflossing op de investering uitgekeerd', schrijft ZonnepanelenDelen, het bedrijf achter het project. 'Investeerders krijgen daarbij duurzaam rendement op de inleg, afhankelijk van hoeveel zonnestroom er wordt opgewekt. Hoe zonniger het is, hoe hoger het rendement'. De opbrengsten zijn voor investeerders live bij te houden via een gratis app.

Hieselaar, een familiebedrijf dat complete metaalproducten produceert, probeert de CO2 uitstoot te minimaliseren. Het uiteindelijke doel is om COneutraal te worden. Het aanleggen van zonnepanelen op het dak, is een logische volgende stap in de verduurzaming van het bedrijf. 

www.zonnepanelendelen.nl/hieselaar

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden