Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Stokfoto 123RF.com

Coronacluster in gemeente Krimpenerwaard

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Naast het coronacluster in Hillegom zijn er de afgelopen week vier clusters bijgekomen in Hollands Midden. Dat meldt de GGD. 


Eén van de clusters bevindt zich in de gemeente Krimpenerwaard (drie besmettingen). De andere clusters zijn in Alphen aan den Rijn (vijf besmettingen), Bodegraven-Reeuwijk (drie besmettingen) en Gouda (vijf besmettingen). De GGD noemt iets een cluster als er drie of meer mensen besmet zijn binnen één groep zoals een bedrijf, organisatie, of vereniging. Meerdere besmettingen binnen één familie noemt de GGD geen cluster.

Nauwe contacten
De besmette personen binnen de clusters zitten allemaal in thuisisolatie. Ook hun nauwe contacten blijven veertien dagen thuis in afwachting of ze klachten ontwikkelen. Onder nauwe contacten verstaat de GGD iedereen die 15 minuten of langer op minder dan anderhalve meter is geweest met een besmet persoon. De GGD doet geen uitspraken over in welke organisatie of gemeenschap het cluster zich precies bevindt. Dit om de privacy van de betrokkenen te beschermen. Daarom wordt alleen de naam van de gemeente waar een cluster is ontstaan benoemd.

Coronatest
Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich aanmelden voor een coronatest via het landelijke nummer 0800-1202. In de week van 20 tot en met 26 juli zijn er 5.743 coronatesten afgenomen in de teststraten van Hollands Midden. In de teststraten, ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingshuizen samen zijn in totaal 94 personen positief getest op corona, dat is 1,3 procent. Een stijging ten opzichte van vorige week.

De coronacijfers per gemeente zijn te vinden op www.eengezonderhollandsmidden.nl. 

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5