Afbeelding
Foto: aangeleverd

Korting op regenton voor inwoners gemeente Lopik

Algemeen 1.341 keer gelezen

LOPIK • Inwoners van de gemeente Lopik kunnen vanaf 1 augustus bij Intratuin IJsselstein met korting een regenton aanschaffen. 

Een regenton vangt overtollig regenwater op. Hoe meer regentonnen er zijn aangesloten, hoe minder water er via de riolering ineens afgevoerd hoeft te worden. Dit vermindert de piekbelasting op het rioolstelsel en geeft een waterbuffer voor het water geven van de tuinplanten, zodat er geen kostbaar drinkwater hoeft te worden gebruikt. 

Klimaatadaptatie
Water opvangen in een regenton helpt bij klimaatadaptatie: aanpassingen in en om het huis die zorgen voor minder overlast als gevolg van de veranderingen in het klimaat. De belangrijkste factoren van klimaatverandering in Nederland zijn: hitte, droogte, overtollige regenval en overstromingen (rivieren en zee). Klimaatadaptatie is inmiddels een harde noodzaak; verzekeringen zullen in de toekomst schadeclaims door hevige regenval, hitte, droogte en overstromingen niet meer vergoeden, indien huiseigenaren geen aanpassing hebben gedaan om deze overlast te voorkomen.

Subsidie
De Stichting Duurzaam Lopikerwaard vroeg kort geleden een subsidie aan bij het Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden. Nu deze aanvraag is goedgekeurd, kunnen inwoners van de gemeente Lopik bij Intratuin IJsselstein terecht kunnen om met korting een regenton aan te schaffen. Het gaat om een korting van 50 procent op een regenton met een maximum van 50 euro per ton. Alle kernen die onder de gemeente Lopik vallen komen hiervoor in aanmerking: Lopik, Lopikerkapel, Uitweg, Jaarsveld, Willige Langerak, Benschop, Cabauw, Polsbroekerdam en Polsbroek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 7 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 9 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden