Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: aangeleverd

Korting op regenton voor inwoners gemeente Lopik

  •   keer gelezen

LOPIK • Inwoners van de gemeente Lopik kunnen vanaf 1 augustus bij Intratuin IJsselstein met korting een regenton aanschaffen. 


Een regenton vangt overtollig regenwater op. Hoe meer regentonnen er zijn aangesloten, hoe minder water er via de riolering ineens afgevoerd hoeft te worden. Dit vermindert de piekbelasting op het rioolstelsel en geeft een waterbuffer voor het water geven van de tuinplanten, zodat er geen kostbaar drinkwater hoeft te worden gebruikt. 

Klimaatadaptatie
Water opvangen in een regenton helpt bij klimaatadaptatie: aanpassingen in en om het huis die zorgen voor minder overlast als gevolg van de veranderingen in het klimaat. De belangrijkste factoren van klimaatverandering in Nederland zijn: hitte, droogte, overtollige regenval en overstromingen (rivieren en zee). Klimaatadaptatie is inmiddels een harde noodzaak; verzekeringen zullen in de toekomst schadeclaims door hevige regenval, hitte, droogte en overstromingen niet meer vergoeden, indien huiseigenaren geen aanpassing hebben gedaan om deze overlast te voorkomen.

Subsidie
De Stichting Duurzaam Lopikerwaard vroeg kort geleden een subsidie aan bij het Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden. Nu deze aanvraag is goedgekeurd, kunnen inwoners van de gemeente Lopik bij Intratuin IJsselstein terecht kunnen om met korting een regenton aan te schaffen. Het gaat om een korting van 50 procent op een regenton met een maximum van 50 euro per ton. Alle kernen die onder de gemeente Lopik vallen komen hiervoor in aanmerking: Lopik, Lopikerkapel, Uitweg, Jaarsveld, Willige Langerak, Benschop, Cabauw, Polsbroekerdam en Polsbroek.

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier