VV Cabauw: op naar een duurzaam sportpark
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

VV Cabauw: op naar een duurzaam sportpark

  •   keer gelezen

CABAUW • Stichting Sportpark Cabauw wil op korte termijn het sportpark verduurzamen. Om dat mogelijk te maken is vrijdag een overeenkomst voor een renteloze lening bekrachtigd.


Onder het toeziend oog van de gemeentelijke projectmanagers Paul Willers en Herman de Groot, en van Evert Nagel namens vv Cabauw, plaatsten wethouder Gerrit Spelt en de voorzitter van Stichting Sportpark Cabauw, Robert Vermeulen, hun handtekening onder de overeenkomst.

Robert Vermeulen: “In 2019 realiseerde de Stichting Sportpark Cabauw een grootschalige renovatie en verbouwing van de accommodatie en anticipeerde daarbij op verduurzaming. Van het begin af aan zijn gesprekken met de gemeente Lopik gevoerd om te kijken hoe we hierin gezamenlijk stappen konden zetten.”

Mede op advies van de gemeente werd contact gezocht met de KNVB voor een energiescan en advies. Vermeulen: “De KNVB-organisatie ‘De groene club’ maakte kosteloos een scan en kwam met een gedegen advies. Dankzij de gemeentelijke renteloze lening, met een looptijd van 10 jaar, kunnen we nu in augustus al overgaan tot het installeren van een zonneboiler en 51 zonnepanelen.” 

Afsluitend: “Meteen het eerste jaar na installatie betekent dit forse besparingen voor Stichting Sportpark Cabauw en vv Cabauw, mede doordat de landelijke overheid ook een deel van de duurzaamheidsinvesteringen subsidieert. Terugbetaling van de lening aan de gemeente Lopik is daarmee gegarandeerd.”

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier