Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Frans van den Dool.
• Frans van den Dool.

Boekje Frans van den Dool: 'Zoals de wind een dakraam kan bewegen'

  •   keer gelezen

BERGAMBACHT • Onder de noemer van ‘Zoals de wind een dakraam kan bewegen’ heeft Frans van den Dool een aantal van zijn gedichten, gebeden en verhalen gebundeld en uitgegeven. Het boekwerkje voorziet in een behoefte, zo blijkt.


“Ik lever al jarenlang een bijdrage aan de kerkbode –het Kerkkompas- van de Ontmoetingskerk in Bergambacht”, licht de auteur toe. “In eerste instantie met verhalen, de laatste jaren ook met gedichten en gebeden. Steeds vaker werd me gevraagd om deze te bundelen. Daarin heb ik nu voorzien door een selectie van mijn bijdragen in boekvorm uit te geven.”

Knipoog van God
Het heeft een mooi boekwerkje opgeleverd, met verhalen over onder andere huisbezoek en social media, maar ook over de huidige coronatijd en een ‘knipoog van God’. “ik krijg vaak te horen dat het doorleefde verhalen zijn, die herkenbaar zijn voor veel mensen. Ik hoop dat het aanreikingen zijn in de zoektocht naar geloof en leven.”

Vervolgens: “De titel 'Zoals de wind een dakraam kan bewegen' verwijst naar de kracht en de werking van de Heilige Geest en komt voor in het gedicht ‘Geest van hierboven’, dat tevens een gebed, een roep tot God is. Schrijven heeft altijd iets riskants: je gunt iemand een blik in je ziel. Het is een compliment aan de lezer dat dit boekje er is gekomen.”

De bundel is à 10 euro verkrijgbaar bij Boekhandel Slingerland, Hoofdstaat 34 in Bergambacht. Frans van den Dool is blij met de reacties die hij tot nu toe krijgt. “Er is veel vraag naar de bundel, dat is een groot compliment. Ik doe het ook niet voor mezelf, want de opbrengst is geheel bestemd voor het werk van Hour of Power en Mercy Ships.”

Een van de gedichten in de bundel:

Niet meer…, nog wél !

Je kunt er eindeloos over zeuren,

wat vroeger kon en nu niet meer.

maar ’t zal je dan ook maar gebeuren,

dat veel niet gaat, en dat doet zeer.

’t Is daarom beter maar te kijken

naar alles wat nog wél gelukt,

en gaat je leven, zo zal blijken,

niet onder verkeerde zorg gebukt.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier