Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Anton de Wilde en burgemeester Roel Cazemier met de speciale coronabierviltjes.
• Anton de Wilde en burgemeester Roel Cazemier met de speciale coronabierviltjes. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

‘Coronabierviltjes’ voor horeca Krimpenerwaard

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Burgemeester Roel Cazemier heeft woensdag circa 5.000 speciale ‘coronabierviltjes’ overhandigd aan Anton de Wilde, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Krimpenerwaard. Plaats van handeling was Het Koetshuis in Krimpen aan de Lek


Cazemier: “De horeca laat zien coronaproof te zijn. In die situaties waarin klanten vergeten de anderhalve meter afstand in acht te nemen, kunnen de viltjes een rol spelen. De betreffende horecaondernemer kan dan bijvoorbeeld een viltje overhandigen, met de opmerking: ‘joh, let alsjeblieft even op.”

Het is nodig, stelt de burgemeester: “We zien het aantal besmettingen helaas weer oplopen en moeten dus met z’n allen alert blijven.”

Anton de Wilde: “Het is prettig dat we weer wat kunnen als horecaondernemers en zo goed en zo kwaad als het gaat proberen we de draad op te pakken. De coronabieraviltjes zijn nuttig in gevallen waarin bezoekers soms iets luchtiger zijn dan gewenst.”

Zware tijd
Het is een zware tijd voor horecaondernemers. Door corona zijn de mogelijkheden zeer beperkt. Zelfs de versoepelingen vanaf 1 juli zijn voor vele bedrijven niet genoeg om het voortbestaan van hun zaak te waarborgen.

Cazemier: “De gemeente Krimpenerwaard wil, daar waar het kan, ondernemers bijstaan in deze moeilijke tijd. We zijn met Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Krimpenerwaard, in gesprek om te zoeken naar mogelijkheden hiertoe. Bovenal roep ik mensen op om met z’n allen de horeca zo goed mogelijk te steunen. Bezoek ook eens een horecagelegenheid, pak een terras of bestel bij een cateraar. Zij kunnen alle hulp deze periode goed gebruiken!”


Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier