Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Onder het toeziend oog van Leen Prins, locatiedirecteur Schoonhovens College, tekenen wethouder Ria Boere en Jeroen Geurst de overeenkomst.
• Onder het toeziend oog van Leen Prins, locatiedirecteur Schoonhovens College, tekenen wethouder Ria Boere en Jeroen Geurst de overeenkomst. (Foto: Wijntjes Fotografie)

Overeenkomst getekend voor ontwerp nieuwbouw Schoonhovens College en sporthal De Meent

  •   keer gelezen

SCHOONHOVEN • De overeenkomst voor het ontwerp van de nieuwbouw van het Schoonhovens College, locatie Vlisterweg, en sporthal de Meent is donderdag bekrachtigd. 


Wethouder Ria Boere en Jeroen Geurst, van architectenbureau Geurst en Schulze, plaatsten hiertoe hun handtekening. 

Wensen
“Voor de school volgt nu een intensief traject om met de architect haar gebouw zo efficiënt en mooi mogelijk te maken”, stelt wethouder Ria Boere. “Omwonenden en de gemeenteraad krijgen in het begin van het ontwerpproces de gelegenheid om aandachtspunten en wensen aan de architect kenbaar te maken. Voor de sporthal worden de sportverenigingen betrokken bij het leveren van input aan de architect.”

De gemeente werkt samen met het Schoonhovens College aan een nieuw gebouw voor de locatie Vlisterweg. Ook sporthal De Meent krijgt vervangende nieuwbouw.

Boere: “De huidige gebouwen zijn oud en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Niet voor onderwijs, niet voor sport, en ook niet qua duurzaamheid. Er moet een nieuw gebouw ontworpen en gebouwd worden, ongeveer op de plek van de huidige sporthal en het gebied eromheen. De gemeente is opdrachtgever, ook namens de school. Het proces om een goede architect te selecteren hebben de school en de gemeente gezamenlijk doorlopen. Hiervoor is een Europese aanbesteding gevolgd.”

In eerste instantie waren er zestien architectenbureaus geïnteresseerd. Een eerste selectie leverde vijf bureaus op, die alle hun visie op de bouwopgave hebben gegeven.

Uiteindelijk viel de keuze op Geurst en Schulze. Boere: “Dit is een ervaren partij, die meerdere gebouwen heeft ontworpen waar vmbo-scholen en een grote sporthal onder één dak kwamen. Zowel in België als in Nederland.”

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5