Afbeelding

Leefbaar Krimpen komt met lijst oplossingen om verkeerschaos te voorkomen

Algemeen 1.738 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Om te voorkomen dat het verkeer in Krimpen aan den IJssel tijdens de werkzaamheden aan de grote kruising hopeloos vastloopt, komt Leefbaar Krimpen met een hele lijst van oplossingen. 

De lokale partij heeft de lijst doorgestuurd naar het college dat nog niet heeft gereageerd. Om de doorstroming te verbeteren wil Leefbaar onder meer dat er niet langer wordt gewerkt tijdens de ochtend- en avondspits. Het werk zou - naast overdag - best buiten kantooruren (avonden, nachten en weekenden) kunnen gebeuren. 

Bevoorrading
Winkels en transporteurs zouden met elkaar afspraken moeten maken over de bevoorrading na de spits. Verkeer zou met verkeersomleidingen op de snelwegen A16 en A12 naar de afslag Gouda-West moeten worden geleid. Vanaf die afslag is de Krimpenerwaard makkelijk te bereiken en wordt de Algerabrug vermeden.

Leefbaar Krimpen stelt tevens voor om vanaf de P&R bij de surfplas een shuttlebus in te zetten. Die brengt in 10 minuten tijd passagiers naar de metrostation Capelsebrug. Ook moet snel worden onderzocht of het mogelijk is de doorsteek te realiseren tussen N210 en Lekdijk. Desnoods gebeurt dat door een calamiteitenweg aan te leggen. 

Veerpont
Het inzetten van verkeersregelaars behoort eveneens tot de mogelijkheden. Zij kunnen het verkeer gedoseerd het dorp in en uit laten rijden. Bedrijven in de Stormpolder zouden een veerpont of watertaxi's in kunnen zetten om werknemers van en naar Capelle en Ridderkerk te brengen. De waterbus zou tijdens de spits vaker moeten varen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden