[zakelijk]Van der Hout uit Lekkerkerk start met verkoop scooters
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Cock en Danny van der Hout voor hun bedrijfspand aan de Verlengde Luijtenstraat.
• Cock en Danny van der Hout voor hun bedrijfspand aan de Verlengde Luijtenstraat. (Foto: Floris Bakker)
zakelijk

Van der Hout uit Lekkerkerk start met verkoop scooters

  •   keer gelezen

LEKKERKERK • De verkoop van brom- en snorfietsen is in de coronatijd omhoog geschoten. Voor Cock en Danny van der Hout van Van der Hout Auto's uit Lekkerkerk reden om een verkooppunt in Lekkerkerk op te zetten.


Zelf heeft Cock van der Hout er ook één. En dat bevalt 'm prima. "Met mooi weer rijd ik vaak op m'n bromfiets naar Rotterdam. In twintig minuten sta je in het centrum van de stad, zonder onderweg ook maar één file tegen te komen. En je kunt 'm overal neerzetten. Ideaal!" 

Zijn eigen ervaring bracht Van der Hout op het idee om, naast auto's, ook nieuwe scooters te gaan verkopen. "Hier in Lekkerkerk is geen enkele bromfietshandel gevestigd, dus ik denk wel dat er kansen liggen. Bovendien verschilt het onderhoud van een scooter niet heel erg van dat van een auto. Het is dus een mooie aanvulling op wat ik en mijn zoon Danny hier binnen het bedrijf al jaren doen." 

GTS en Momo
In het pand aan de Verlengde Luijtenstraat 3 staan scooters opgesteld van de merken GTS en Momo. Van der Hout kwam bij deze merken uit na zich uitvoerig te hebben laten informeren. "Het gaat om kwalitatief goede voertuigen waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Voor een prijs van tussen de 1.500 en 2.000 euro heb je al een (benzine)scooter. De elektrische variant (met een actieradius van zo'n 55 kilometer) is iets duurder. Dan moet je denken aan een prijs van zo'n 2.200 euro."

Een scooter is niet alleen een rage onder de jeugd. Ook steeds meer inwoners die dagelijks voor hun werk de Algerabrug over moeten, ontdekken de voordelen van het voertuig. "Niemand heeft natuurlijk zin om in een file te staan. Met een bromfiets rijd je er gewoon langs, hoe fijn is dat! Het is in deze coronatijd ook een prima alternatief voor het openbaar vervoer waar het dragen van een mondkapje verplicht is."

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier