Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Lekkerkerk en Schoonhoven krijgen komend seizoen ook te maken met Dilettant.
• Lekkerkerk en Schoonhoven krijgen komend seizoen ook te maken met Dilettant. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Nieuwe indeling: Dilettant, Lopik en Benschop zien wens ingewilligd worden

  •   keer gelezen

Dilettant veerde verheugd op toen de competitieleider van West II de indeling voorschotelde. De derdeklasser uit Krimpen aan de Lek is in het seizoen 2020-2021 met drie streekgenoten in 3C in district Zuid I geplaatst. 


“Onze wens is ingewilligd door de KNVB”, zegt een uiterst tevreden trainer Arie den Otter. “Vooral onze penningmeester is in zijn sas. Derby's zijn aantrekkelijk voor spelers, publiek en de kas. Met onze tegenstanders uit de Rotterdamse regio hadden we vorig seizoen minder animo. Die namen weinig supporters mee. Nu treffen we Lekkerkerk, Schoonhoven en FC Perkouw en tien clubs uit de Alblasserwaard.”

Bekenden
DCV-speler Johan van Wageningen spreekt over een mooie poule als hij naar de namen in 2D kijkt. “Een paar oude bekenden zijn weer terug. Tegen Hellevoetsluis spelen we altijd prima wedstrijden en tegen VVGZ was het in de eerste klasse steeds erop of eronder. Voor de rest tel ik nog een aantal goede ploegen van vorig jaar, zoals Sparta, dat gewoon een hele sterke selectie heeft. Ik ben ook benieuwd of Binnenmaas de lijn van vorig seizoen kan doortrekken.”

DCV heeft volgens de spits beslist kansen op een hoge klassering. “Vorig jaar hebben we dure punten gemorst en veel treffers tegen gekregen. De nul houden was juist jarenlang ons sterkste punt. Daarnaast hadden we een krappe selectie. Met de versterkingen voor komend seizoen kunnen we zeker strijden voor de bovenste plaatsen. Belangrijk is dat we in ieder geval proberen om een periodetitel te pakken, zodat we meedoen om de prijzen. Dat is DCV waardig.”

Kraker
Stefan Bitter, bikkelende middenvelder van Spirit, voorziet eveneens een spannende competitie met de traditionele kraker Spirit-DCV als extraatje. “Veel tegenstanders willen voetballen en aanvallen. Dat spel ligt ons wel. Ik wil daarin mijn steentje bijdragen en ben reeds topfit. Spirit is enkele spelers kwijtgeraakt, maar heeft er ook drie sterke spelers met voetbalkwaliteiten voor terug gekregen”, meent Bitter.

Minder kilometers
Buiten het veld gaan de spelers van zaterdagtweedeklasser Benschop (2B West 1) minder kilometers maken. FC Almere en Waterwijk uit Almere zijn namelijk verdwenen. “Dat zijn twee verre reizen minder,” merkt elftalleider Martijn Sluis lachend op. “Vanmorgen kreeg ik om 6.00 uur al een appje van de aanvoerder Martijn de With, die zeer content was met deze indeling. We komen opnieuw in een sterke klasse met derby’s tegen Geinoord, IJFC, JSV Nieuwegein en De Meern. CSW uit Wilnis en NiTa uit Nieuwer ter Aa zijn voor de Almeerse clubs in de plaats gekomen. Lopiker Bertus van Schaik, die acht jaar bij SV Lopik werkte, is dit seizoen trainer van NiTa. Leuk dat we hem ook weer tegenkomen.”

Overstap
Zaterdagderdeklasser SV Lopik (3D) maakt de overstap van West 2 naar West 1. De begeleiding van de selectie had zich hier hard voor gemaakt. Het fysieke spel van de tegenstanders uit de Alblasserwaard en Krimpenerwaard het afgelopen jaar beviel de Lopikers, die in de race waren voor een nacompetitieplek, niet zo. Nu komen de tegenstanders uit de Utrechtse regio,

“Voor mij persoonlijk had een langer verblijf in West 2 niet uitgemaakt,” vertelt Jacco Borst, die met zijn 31 jaar de oudste speler is van de hoofdmacht. “Na het vertrek van een vijftal spelbepalende spelers hebben we nu een jonge groep, die zich - volgens de club - tegen meer voetballende ploegen beter kan ontwikkelen. Ik ga de vele derby’s wel missen. Nu zijn de wedstrijden tegen FC Oudewater de enige duels met een regionaal tintje. Ik ben benieuwd hoe de jonge talenten – Gianni de Bruin is weer hersteld van een knieblessure - het gaan doen. Het niveau om het eerste te halen is aanwezig.”

Derby’s
Voor SPV’81 verandert er niet zoveel in hun klasse: 4C West 2. Tegenstanders op fietsafstand: Ammerstol, Bergambacht, Cabauw, Stolwijk en Haastrecht ontvangen de Polsbroekenaren met open armen op hun accommodatie, waar het altijd gezellig is. “Het verrast me wel dat WDS uit Driebruggen er niet meer bij is,” aldus SPV-voorzitter Theo Sangers. “ASW uit Waddinxveen is nieuw. Voor de rest zijn het bijna allemaal dorpsclubs, die graag bij ons komen.”

Ambitie
Bergambacht hikt al jaren tegen promotie aan als de beste nummer twee van de regionale vierdeklassers. Het komende seizoen gaat het elftal van Jerry de Groot voor de bovenste plaats. “Het is bijna dezelfde klasse -4C West 2- als vorig seizoen, die helaas vanwege de coronaperikelen vroegtijdig afgebroken werd,” zegt De Groot, die zijn tweede jaar in gaat als trainer van de dorpsclub met ambities. “Het verzoek aan de KNVB om te promoveren is gedaan, maar andere clubs stonden er beter voor. Koploper Floreant, dat een punt voorsprong had op ons, kwam ook niet door de schikking. We zullen onnodig puntverlies moeten zien te voorkomen en ervoor zorgen dat we snel op de eerste plek komen te staan. We trainen nog een week volop door en houden dan drie weken vakantie. Op 8 augustus verwacht ik dat we fitter kunnen beginnen dan andere jaren. Mijn spelers en ik kijken uit naar de vele streekderby’s in deze klasse.”

 De indeling is als volgt: 

2e klasse B (West 1): BFC, Benschop, CDW, CSW, Delta Sport'95, Geinoord, IJFC, JSV Nieuwegein, Loosdrecht, Maarssen, De Meern, NiTa, Nieuwland ASC, Victoria.

2e klasse D (West 2): Hellevoetsluis, Alexandria’66. SVS, Rozenburg, CWO, Spirit, CION, VVGZ, Pelikaan, SV Charlois, DCV, FC Binnenmaas, Deltasport, Sparta (AV).

3e klasse C: De Alblas, Alblasserdam, Ameide, Dilettant, Groot-Ammers, Hardinxveld, Lekkerkerk, SV Meerkerk, FC Perkouw, Schelluinen, Schoonhoven, Streefkerk, Vuren, VVAC.

3e klasse D (West 1): Brederodes, DESTO, DSVU, EDO, FC Oudewater, Focus'07, Hercules, Houten, Kockengen,SV Lopik, OSM'75, Odysseus'91, Voorwaarts, Vriendenschaar.

4e klasse C (West 2): ASW, Ammerstol, BSC’68, Bergambacht, Cabauw, Floreant, GSV, Gouderak, Moerkapelle, Moordrecht, Oosterheem, SPV’81, Stolwijk, Haastrecht.

Wim Kroone & Pieter van der Laan

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten