Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto:

Ledeninitiatief DCV warm ontvangen

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Het ledeninitiatief om DCV financieel gezond te krijgen, beleeft een vliegende start. In de eerste week werd door de Krimpense voetbalclub al zo’n 10.000 euro opgehaald.

De afsluiting van het voetbalseizoen was zaterdag op het Waalplantsoen om meerdere redenen geslaagd. Terwijl op de velden van de Krimpense vereniging de jeugdleden en hun ouders enthousiast onderlinge wedstrijdjes afwerkten, was er voor DCV nog een reden om voldaan terug te kijken op de dag. Het ledeninitiatief om de amateurclub weer financieel gezond te krijgen, leverde in de eerste week namelijk al zo’n 10.000 euro op. 

Sponsor Bonn & Mees schonk 5.000 euro ter motivatie voor de leden om de actie volledig te ondersteunen.

Lening
Vanwege de coronacrisis en een schuld uit het verleden verkeert DCV in moeilijke tijden. Om met een goed gefundeerde financiële basis naar de toekomst te kijken, heeft de gemeente Krimpen aan den IJssel ingestemd met een lening van 175.000 euro, die volgens de huidige planning binnen vijf jaar afbetaald moet worden.

Om dat voor elkaar te krijgen, is vanuit de jeugdafdeling het ledeninitiatief bedacht. Leden van DCV kunnen op verschillende manieren geld ophalen voor de club via acties, activiteiten, evenementen en donaties. Onder het motto ‘Het is onze schuld niet’ is de jeugdafdeling van DCV het gezicht van deze grootscheepse en ambitieuze actie. In de hoop vele mensen binnen de club en daarbuiten enthousiast te maken.

Yoek Kouwenhoven, jeugdcoördinator bij DCV, is één van initiatiefnemers van het project dat gedragen wordt door vijftien ambassadeurs van de jeugdafdeling. Kouwenhoven geniet van de betrokkenheid van de leden. "Het enthousiasme is groot. Dat is prachtig om te zien’’, zegt hij. "Het geeft aan wat voor club DCV is. Betrokkenheid en met een optimistische blik naar de toekomst. We moeten het met elkaar doen.’’

Kouwenhoven vervolgt: "Natuurlijk is het vervelend dat we een schuld hebben, maar er ligt ook een kans. Een kans om de betrokkenheid en saamhorigheid binnen de club nog groter te maken. De jeugd moest in onze ogen het gezicht worden van deze actie. Zij hebben namelijk geen inspraak in het beleid gehad. Zij kunnen hun stem niet laten horen tijdens een vergadering. Maar de jeugd is juist wél de toekomst van onze club. De basis van een amateurclub: plezier hebben in het voetbal, plezier hebben bij de vereniging.’’

Vervolg
De geweldige start van het initiatief moet nu een vervolg krijgen. Op de website van DCV loopt verwachtingsvol een ‘meter’, die aangeeft hoeveel geld er nog opgehaald moet worden. De totale lening van 175.000 euro wegwerken is het ultieme doel.

"Er is hulp nodig van iedereen’’, weet Kouwenhoven. "We zijn met 700 leden. Als iedereen meedoet zijn we met veel. Meedoen kan simpel zijn. Vertel ons verhaal aan je buren of aan vrienden. Onszelf en anderen enthousiast maken voor deze actie zodat Krimpen achter ons staat. Laten we bewijzen dat we geen noodlijdende club zijn, maar een vereniging die van aanpakken weet. De mouwen opstropen en prachtige dingen voor elkaar krijgen.’’

Meer info: www.dcvkrimpen.nl

(Foto's: Marjolein Hoogendoorn)

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }