Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Ploegchef Robert Coomans, Peter Boevé, Gijs Mourik en burgemeester Roel Cazemier.
• Ploegchef Robert Coomans, Peter Boevé, Gijs Mourik en burgemeester Roel Cazemier. Foto: Robert Coomans (Twitter)

Koninklijke onderscheiding voor Gouderakse brandweermannen

  •   keer gelezen

GOUDERAK • Twee leden van de brandweer in Gouderak hebben vrijdagavond alsnog hun koninklijke onderscheiding uitgereikt gekregen. Peter Boevé en Gijs Mourik zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.


Boevé (54), stopt na meer dan 30 jaar als vrijwilliger van het brandweerkorps Gouderak. Op 1 mei 1990 werd hij aangesteld als manschap. Tijdens zijn brandweercarrière volgde hij diverse opleidingen en scholingen tot het niveau Hoofdbrandwacht en was hij chauffeur/pompbediende. “Boevé heeft veel betekend voor kazerne Gouderak”, sprak burgemeester Cazemier tijdens de uitreiking. “Hij was een waardevolle en betrouwbare aanvulling voor het brandweerkorps.” Boevé was ook voorzitter van de personeelsvereniging ‘Altijd Paraat’. Ook is hij al vele jaren voorzitter van de Oranjevereniging in Gouderak.

Gedreven
Gijs Mourik (46) is ruim 22 jaar in dienst van de vrijwillige brandweer Gouderak. In deze periode stond hij 24/7 klaar voor de maatschappij en specifiek voor de Gouderakse gemeenschap en de omliggende kernen. Cazemier: “Hij is een betrokken en gedreven brandweerman. Hij heeft zich langdurig en intensief ingespannen en was van grote waarde voor de samenleving.” Op 1 januari 1997 werd hij aangesteld als manschap. Tijdens zijn brandweercarrière volgde hij diverse opleidingen en scholingen tot het niveau Brandmeester en is hij naast bevelvoerder ook chauffeur/pompbediende.

De twee brandweermannen kregen al op 24 april van Cazemier te horen dat ze een koninklijke onderscheiding zouden krijgen. Vanwege coronamaatregelen kon er toen geen feestelijke bijeenkomst gehouden worden. Nu was dit moment daar wel.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten