Afbeelding
Foto: Veerdienst Schoonhoven

Petitie voor terugkeer nachtdiensten pont Schoonhoven-Gelkenes

Algemeen 831 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Jongerenplatform Young4Waard (Alblasserwaard) is donderdag een petitie gestart voor het ’s nachts in de vaart houden van de veerdienst tussen Schoonhoven en Groot-Ammers.

Vanwege de coronacrisis besloot het veerbedrijf in maart om in weekenden niet meer na 24:00 uur te varen. Ook nu er steeds meer maatregelen versoepeld worden, komt daar voorlopig geen verandering in. 

De veerdienst benoemt op haar eigen Facebookpagina dat de nachtdiensten meer kosten dan ze opleveren, en dat het hierdoor voorlopig vasthoudt aan de huidige vaartijden.

Jongeren dupe
Het zijn voornamelijk jongeren die hier de nadelen van ondervinden, stelt Young4waard: “Een groot gedeelte van de jeugd uit de dorpen rondom de pont zit of zat in Schoonhoven of Gouda op de middelbare school. Zij kunnen vrienden in de weekenden nauwelijks meer zien. Ook jongeren die in de avonden werken in de Krimpenerwaard worden hiermee benadeeld.”

Alternatieven zijn er vrijwel niet, benoemen de jongeren: “De dichtstbijzijnde bruggen liggen in Rotterdam en Vianen, en het openbaar vervoer is na de aanbesteding van Qbuzz behoorlijk uitgekleed. Hierdoor is de pont van Schoonhoven voor ons nog belangrijker geworden.”

Vitale functie
Young4Waard besloot daarom om een petitie te starten. Deze willen zij op dinsdag 14 juli aandragen bij de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Molenlanden. “Wij hopen dat de gemeente gaat inzien dat de nachtelijke pont een vitale functie heeft in de sociale netwerken van jongeren en alle anderen die gebruik maken van de veerdienst.”

De petitie op Avaaz was vrijdagmiddag al bijna 700 keer ondertekend.

Raadsvragen
Pro Krimpenerwaard gaat aan het college van B&W raadsvragen stellen over de kwestie.

Fractievoorzitter Ad Struijs: “Ook al hebben we begrip voor de financiële positie van het veerbedrijf -gedurende de maanden maart t/m mei is er 40% minder omzet gedraaid dan begroot- is het schrappen van de nachtdiensten wel heel vervelend voor de mensen die bijvoorbeeld voor hun werk hierop zijn aangewezen. Pro Krimpenerwaard vindt dat overleg plaats moet vinden met de gemeente om zo snel mogelijk de volledige dienstregeling te kunnen uitvoeren. De gemeente is de enige aandeelhouder.” 

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden