• Impressie van hoe het er uit komt te zien.
• Impressie van hoe het er uit komt te zien.

Plashuis ‘om niet’ naar Schoonhoven Onderneemt

Algemeen 920 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Het college van B&W wil het mannenplashuis in Schoonhoven ‘om niet’ in bruikleen geven aan Schoonhoven Onderneemt. Hiermee kan het worden omgeturnd tot museum(pje) op het gebied van zilver.

Het gebouwtje, dat Buiten de Veerpoort staat, werd in de jaren dertig van de twintigste eeuw gebouwd en is niet meer in gebruik. 

Voormalig huisarts Groothuis wilde het plashuis bij zijn afscheid in ere herstellen en wilde daarvoor de giften van patiënten bij zijn afscheid gebruiken. Voormalig citymanager Michael van der Schaaf vatte echter het plan op om er het kleinste museum van Nederland van te maken, waar Groothuis mee instemde. Nu blijkt er in Nederland al een nog kleiner museum te zijn, maar het plan blijft overeind.

Wisselend
De ruimte moet worden afgesloten met een glazen deur, waarachter dan kleine, wisselende (zilver)tentoonstellingen te zien zijn. Naast het gebouwtje is een foldermachine gepland met informatie over Schoonhoven.

Het voormalige plashuis moet hiermee de entreefunctie van Buiten de Veerpoort versterken. Ook wordt met het bijzondere plan verloedering van dit gemeentelijk monument voorkomen. 

De initiatiefnemers hebben Stichting Schoonhoven Zilverstad als partner gekozen om als rechtspersoon op te treden. Het college ziet één en ander als ‘prachtig voorbeeld van burgerinitiatieven’ en wil meewerken door het gebouwtje gratis in bruikleen te geven aan de stichting.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden