Afbeelding
Foto: René Bitter | Bewerking. Oxcraft

Voorstel om Algerabrug in regenboogkleuren aan te lichten

Algemeen 1.913 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Als het aan Stem van Krimpen ligt wordt de Algerabrug dit najaar een week lang aangelicht in regenboogkleuren. Dit om de vrijheid van seksuele en culturele diversiteit te vieren. 

Het aanlichten zou volgens raadslid Margot Wekker moeten gebeuren in de week van 11 oktober, de internationale Coming Out Day. De verlichte Algerabrug zou daarmee veranderen in een Brug van Verbinding. "Bij de opening van de Algerabrug sprak men van 'Eén weg van en naar en tot elkander'. Hoe mooi zou het zijn als Krimpen samen met Capelle aan den IJssel en Rijkswaterstaat - die vorig jaar al welwillend tegenover dit plan stonden - met de Algerabrug in alle kleuren van de regenboog laten zien dat iedereen zichzelf mag en kan zijn."

Regenboogstembusakkoord
Ze wijst erop dat de gemeente een belangrijke rol vervult als het gaat om het bevorderen van de emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender-  en intersekse personen (LHBTI's). Zes partijen in de gemeenteraad onderstreepten dat nog eens door in 2018, net voor de gemeenteraadsverkiezingen, het regenboogstembusakkoord te ondertekenen. Stem van Krimpen was één van de partijen die beloofde zich actief in te spannen voor LHBTI-acceptatie.

Wekker zal tijdens de raadsvergadering van donderdag een motie indienen om het aanlichten van de Algerabrug met regenboogkleuren mogelijk te maken. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden