• Bloemrijke berm.
• Bloemrijke berm. Foto: Anthonie Stip

Waterschap genomineerd voor titel 'BovensteBesteBermbeheerder2020'

Algemeen 397 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard is genomineerd voor de titel 'BovensteBesteBermbeheerder2020'. De prijs is in het leven geroepen door De Vlinderstichting, in samenwerking met Stichting Groenkeur. 

Bijna honderd mensen hebben een organisatie, instantie of persoon genomineerd die goed bezig is met bermbeheer. Veel gemeenten, provincies en waterschappen hebben bloemrijke bermen. Die zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook goed voor de biodiversiteit. 

Eikenprocessierups
De Vlinderstichting bevordert daarom bloemrijke bermen, bijvoorbeeld door middel van het Kleurkeur, een keurmerk om opdrachtgevers (gemeenten, provincies en waterschappen) en opdrachtnemers (aannemers, groenbedrijven) aan te zetten tot insectvriendelijk beheer. Ook in de strijd tegen de eikenprocessierups kunnen bloemrijke bermen een rol spelen, doordat ze natuurlijke vijanden aantrekken. 

In de week van 13 tot en met 19 juli wordt bekendgemaakt wie de beste bermbeheerder van 2020 is. De winnaar krijgt een mooie houtsculptuur, gemaakt door houtdraaier Otto Koedijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden