• De raadszaal in het voormalige gemeentekantoor in Lekkerkerk is te klein.
• De raadszaal in het voormalige gemeentekantoor in Lekkerkerk is te klein. Foto: Floris Bakker

Gemeenteraad Krimpenerwaard gaat in Alphen vergaderen

Algemeen 1.552 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De gemeenteraad van Krimpenerwaard gaat na de zomer vergaderen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn. Dat is door een meerderheid van de fractievoorzitters besloten.

De raadszaal in Lekkerkerk is niet groot genoeg om met 31 raadsleden, zeven collegeleden, griffie en ambtelijke ondersteuning voldoende afstand te houden. Er zijn dichterbij geen geschikte en beschikbare locaties gevonden. Zo zijn bijvoorbeeld gymzalen inmiddels weer in gebruik moet op andere locaties de techniek telkens worden opgebouwd en weer afgebroken. In het gemeentehuis in Alpen aan de Rijn is dit niet nodig.

Niet ideaal
Eenmansfractie Waard18 is teleurgesteld in dit besluit. Fractievoorzitter Wisja Pannekoek meent dat er voldoende digitale alternatieven beschikbaar zijn. "Dat is misschien niet ideaal, maar nu worden er honderden kilometers extra gereden. Dat past wat mij betreft niet in een tijd waar we allemaal bezig zijn met het klimaat.”

De gemeenteraad van de Krimpenerwaard heeft de afgelopen maanden al de nodige ervaring opgedaan met het houden van online vergaderingen. De raadsvergaderingen van 14 en 15 juli worden in sporthal De Drie Maenen gehouden. Waard18 heeft bezwaar geuit tegen de kosten die deze fysieke vergaderingen met zich meebrengen. Deze kosten vervallen grotendeels bij het houden van digitale vergaderingen.

Straatsburg
Commissievergaderingen zullen fysiek gaan plaatsvinden in het gemeentehuis te Lekkerkerk. Elke fractie mag daar met één lid plaatsnemen in de raadzaal. Op die manier kan de anderhalve meter afstand in acht genomen worden. Pannekoek vergelijkt de verhuizing met die van het Europees parlement tussen Brussel en Straatsburg. “Zonde van ieders tijd, geld en nog slecht voor het milieu ook. Ik had zelf gekozen voor het voorlopig voortzetten van de digitale vergaderingen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden