Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De bewoners op hun route.
• De bewoners op hun route. ( )

Bewoners Lopikse Hoek ware zwerfvuilambassadeurs

  •   230 keer gelezen

LOPIK • 'Lopikse Hoek' is een woonlocatie in het centrum van Lopik. Hier, boven de Plus-supermarkt, wonen mensen met een beperking, die worden begeleid door Philadelphia. 

Om een zo zinvol mogelijke invulling van de dag te hebben zijn de bewoners van Lopikse Hoek altijd op zoek naar leuke klusjes. Sinds kort hebben zij een 'afvalprik-route' toegewezen gekregen en houden zij deze schoon.

Met een groepje van zes personen trekken zij er op uit en verzamelen heel veel afval. Meerdere keren per week lopen ze -delen van- de route en telkens weer blijkt het helaas hard nodig te zijn. Er worden vooral veel sigarettenpeuken aangetroffen en verder de gekste dingen, zoals bijvoorbeeld een groot stuk kaas.

Leuk is wel dat ze veel waardering krijgen van mensen uit het dorp. Een complimentje of een klein applausje ontvangen doet hen goed. Tussen het werken door komen ze geregeld een bekende tegen en is er even tijd voor een praatje. Deze bewoners ervaren het werk als een leuke manier om buiten op een zinvolle manier bezig te zijn.

De werkzaamheden vinden plaats in het kader van 'Zwerfvuilambassadeurs', een initiatief van de stichting Duurzaam Lopikerwaard. De deelnemende vrijwilligers ergeren zich aan het vele zwerfvuil op straat en willen daar iets aan doen. Zwerfvuilambassadeurs gaan geregeld in de negen Lopikse kernen met prikstok en vuilniszak op pad om zwerfvuil te rapen. Zij hopen dat meerdere mensen dit voorbeeld volgen.

Door wijkgerichte opruimactiviteiten te organiseren in alle kernen van de gemeente Lopik worden mensen aangespoord verder te kijken dan tot hun tuinhekje. 

Wie belangstelling heeft om zwerfvuilambassadeur te worden of meer informatie wil: www.duurzaamlopikerwaard.nl

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }