Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: nl.123rf.com

Gemeente Belang Krimpenerwaard: 'Verbod lachgas opnemen in de APV'

  •   293 keer gelezen

REGIO • Gemeente Belang Krimpenerwaard dient tijdens de raadsvergadering van 14 juli een motie in om het verbod van lachgas in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) op te nemen. 

Fractievoorzitter Willem Schoof: “Er wordt momenteel aan wetgeving gewerkt om het gebruik van lachgas onder de Opiumwet te laten vallen. Dan zal zowel de verkoop aan particulieren als het gebruik ervan verboden worden.”

Zolang er geen wettelijke basis is voor een verbod wil Gemeente Belang Krimpenerwaard, in navolging van de gemeente Papendrecht, het gebruik van lachgas opnemen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Schoof: “Lachgas lijkt misschien onschuldig, maar is dat allesbehalve. Er komen steeds meer klachten binnen van mensen die gezondheidsproblemen ervaren door het gebruik ervan. Zo kun je er duizelig of misselijk van worden, hoofdpijn van krijgen, druk op de borst door voelen en een verdoofd gevoel in je armen en benen hebben. Wanneer je het gebruikt in combinatie met alcohol, kan het zelfs zo zijn dat je niet meer goed kunt ademen en daardoor een hartaanval krijgt. Denk dus goed na als je een ballonnetje krijgt aangeboden door vrienden..."

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }