Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: stockfoto

Cel en tbs voor fatale steekpartij Capelsebrug

  •   390 keer gelezen

ROTTERDAM/LEKKERKERK • De 21-jarige Rotterdammer die op 9 september vorig jaar een 20-jarige jongen uit Lekkerkerk doodstak op metrostation Capelsebrug is vrijdag veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf en tbs met voorwaarden.

Op de bewuste dag checkten de jongens in en liepen vlak achter elkaar door het poortje. Direct hierna ontstond er ruzie. De twee stonden met hun hoofden bijna tegen elkaar aan. Het slachtoffer bracht zijn vinger bij het gezicht van de verdachte en zei: 'mijn hoofd is heet, mijn hoofd is heet.' 

Schoudertas
De Rotterdammer haalde vervolgens een mes uit zijn schoudertas en duwde de Lekkerkerker hard weg waardoor deze twee stappen achteruit deed. Die sloeg met zijn jas naar het hoofd van de verdachte. Toen de Lekkerkerker nogmaals wilde slaan, dook de verdachte onder zijn arm en stak hem in zijn linkerborst. Hij ging er vervolgens vandoor. Het slachtoffer overleed op het perron aan zijn verwondingen.

De gruwelijke steekpartij veroorzaakte onherstelbaar en groot leed bij de nabestaanden van het jonge slachtoffer. Ook de samenleving reageerde geschokt. Het incident vond plaats op een metroperron, op een tijdstip waarop veel mensen met de metro naar werk, studie of school reizen. Velen hebben de steekpartij zien gebeuren.  

Tijdens de zitting twee weken geleden bekende de Rotterdammer te hebben gestoken. Hij zou dat hebben gedaan uit zelfverdediging, maar de rechtbank ging daar niet in mee. Toch kreeg de verdachte niet de acht jaar cel opgelegd waar de officier van justitie om had gevraagd. Die zou te weinig rekening hebben gehouden met de leeftijd en kwetsbaarheid van de verdachte. 

Laag
Vijf jaar cel en tbs met voorwaarden (een lichtere variant van tbs met dwangverpleging) vond de rechtbank een passende straf. Daarnaast moet de verdachte aan benadeelde partijen materiële en immateriële schadevergoedingen betalen. De rechter zei zich te realiseren dat de straf voor de nabestaanden van het slachtoffer laag is. Als de Rotterdammer zich niet aan de voorwaarden houdt of weer delicten pleegt, krijgt hij alsnog tbs met dwangverpleging opgelegd.  

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }