Scherpe kritiek D66 op programma Krimpense coalitie
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto:

Scherpe kritiek D66 op programma Krimpense coalitie

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Fractievoorzitter Larry Köster van D66 in Krimpen aan den IJssel heeft donderdagavond, tijdens de raadsvergadering waar het nieuwe college werd geïnstalleerd, scherpe kritiek geuit op het coalitieprogramma.   


Met name over de punten herwaardering zondagsrust, aandacht voor respectvol taal gebruik en voorkomen van krenkende reclame maakt D66 zich grote zorgen. “Het is een programma met een duidelijke SGP-saus, politici die hun religieuze overtuiging willen opdringen aan de samenleving. D66 zal onverbiddelijk een halt toeroepen aan pogingen om individuele vrijheid te beperken.”

Rookgordijn
Köster heeft geen goed woord over voor het nieuwe coalitieprogramma. “Dit coalitieprogramma blinkt uit in holle frasen, vrijblijvende en nietszeggende uitingen. Een rookgordijn om te verbloemen dat wanneer er concrete zaken worden beschreven, deze sterk orthodox-christelijk zijn getint.”

D66 verbaast zich over het feit dat coalitiepartners VVD, Krimpens Belang en PvdA ja zeggen tegen zondagsrust als leidend principe voor deze coalitie. Naast een prominente plaats voor zondagsrust wordt ook tegengaan van kwetsend taalgebruik en krenkende reclame in de openbare ruimte als doelstelling voor deze coalitie genoemd. Zaken die volgens de sociaal-liberalen zo maar dreigen te leiden tot inperking van individuele vrijheden.

Zondagsopenstelling
De nieuwe coalitie kondigt een evaluatie van de huidige zondagsopenstelling van winkels aan, waarbij waardering voor zondagsrust het uitgangspunt is. Köster: "Men spreekt over een draagvlakmeting onder inwoners, ondernemers (zowel ondernemers die zondags open zijn als die niet open zijn) en het personeel van de ondernemers. Voor iedere groep een aparte evaluatie. D66 heeft geen enkel vertrouwen dat er een onafhankelijk, valide en representatief onderzoek zal worden uitgevoerd. Terugdraaien van de huidige situatie lijkt het vooropgezette doel. D66 zal het nieuwe college dringend verzoeken om de raad volledig te laten participeren in opzet, uitvoering en verantwoording van de evaluatie."

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier