Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Jurian Hennip.
• Jurian Hennip. (Foto: Stephan Tellier)

Jurian Hennip nieuwe gemeentesecretaris Krimpenerwaard

  •   975 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Jurian Hennip is door burgemeester en wethouders benoemd tot gemeentesecretaris van de gemeente Krimpenerwaard. Hij volgt in die functie Marjolein Plantinga op die in januari naar Emmen is vertrokken.

Het college is zeer verheugd met de benoeming van de nieuwe gemeentesecretaris. “We verwachten in hem de directeur en verbinder te hebben gevonden waarmee we samen verder kunnen bouwen aan de toekomst van de organisatie en onze mooie gemeente”, aldus burgemeester Roel Cazemier. “Daarnaast hebben wij hem leren kennen als een prettig en betrokken persoon, die daadkrachtig kan optreden en ontwikkeling stimuleert. Wij kijken uit naar de samenwerking met Jurian.”

De 41-jarige Hennip brengt jarenlange gemeentelijke overheidservaring mee en kent de regio en de provincie. Sinds 2009 werkt hij in de Krimpenerwaard in verschillende managementposities, waarvan het afgelopen jaar als directeur Strategie & Projecten.

Ingewikkeld
Zelf kan hij niet wachten om in zijn nieuwe functie aan de slag te gaan. “In de Krimpenerwaard spelen belangrijke thema’s als leefbaarheid, voldoende woningen en voorzieningen, goede verbindingen, de zorg voor kwetsbare inwoners, duurzaamheid en het prachtige buitengebied. Beleid en regels zijn vaak ingewikkeld, juist dan is het zaak als gemeente om de dienstverlening begrijpelijk, snel en transparant te houden. Bij complexere zaken is het belangrijk om als gemeente niet zelf te besluiten, maar samen op te trekken met inwoners, ondernemers en organisaties. Hier wil ik mij voor inzetten.”

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }