Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• In 2014 was Kegelhuis De Engel nog het decor van filmopnamen van 'Toen was Geluk nog heel gewoon'.
• In 2014 was Kegelhuis De Engel nog het decor van filmopnamen van 'Toen was Geluk nog heel gewoon'. (Foto: Stephan Tellier)

Kegelhuis De Engel sluit de deuren

  •   2192 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Kegelhuis De Engel gaat dicht. Hiermee komt een einde aan 53 jaar ‘kegelgeschiedenis’ aan de Koestraat 4 te Schoonhoven. 

De huidige coronacrisis is een belangrijke factor in het besluit om te stoppen, lichten de eigenaren via Facebook toe: “Natuurlijk valt dit ons zwaar. Het is niet niks om een familiebedrijf in deze vorm te stoppen. Het coronavirus heeft hier een groot aandeel in gehad. De intieme sfeer en het gezellig samenzijn in de Koestraat heeft in onze ogen weinig kans van slagen in een anderhalve meter-maatschappij’.

Twee van de eigenaren, Claudia en Bert, blijven deels actief in de horeca: "Het intieme sfeertje van De Engel willen wij graag op locatie brengen. Denk aan de poffertjeskraam, de frietkraam of een ijsje vanuit de nieuwe ijsfiets. Wij denken na over hoe wij onze gastvrijheid, bijvoorbeeld met het bijbehorende concept van spelletjes, op locatie kunnen verzorgen.”

In meerdere reacties onder het bericht wordt de teleurstelling over het besluit uitgesproken. ‘De Engel is Schoonhoven! Onlosmakelijk met elkaar verbonden.. Begrijpelijk gezien de huidige situatie, maar heel jammer!’

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }