Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Chris en Anouk Heijnraets.
• Chris en Anouk Heijnraets. (Foto: Floris Bakker)

Nieuwe ontmoetingsplek op Arcade de Korf: La Retraite

  •   1125 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Met de opening van hun lunchbistro La Retraite op winkelcentrum Arcade de Korf in Krimpen aan en IJssel maken Chris en Anouk Heijnraets hun droom waar.

Hoe de eerste dagen verliepen? “Hectisch”, lacht Anouk, “maar we kijken er wel met een goed gevoel op terug. We hebben zóveel leuke reacties gekregen van onze gasten. Heel veel van hen zijn blij dat er nu een plek is op het winkelcentrum waar je terecht kunt voor een kopje koffie met een punt taart of lunch. We serveren vers belegde broodjes, huisgemaakte soepen, quiches en salades: allemaal gerechten met Franse of Italiaanse invloeden.”

Lekkage
Twee dagen voor de opening (vorige week woensdag, red.) kampte het stel nog met een flinke tegenvaller. “We ontdekten op maandagochtend een lekkage”, vertelt Chris. “Uiteindelijk is die dinsdag om half vier ’s nachts opgelost. Een paar uurtjes later moest ik alweer in de zaak zijn om taarten te bakken. Het was effe aanpoten, maar we zijn blij dat we op woensdagochtend open konden.”

Chris en Anouk zijn allebei al jaren actief in de horeca en werkten voor zaken als De Brasserij en In den Boekenkast in Capelle aan den IJssel en Paviljoen Struis in Ridderkerk. Het plan om een eigen horecazaak op te zetten zat al jaren in hun hoofd. Alleen duurde het even voor zij de ideale locatie hadden gevonden.

Het was Chris’ vader die wees op Arcade de Korf, het winkelcentrum dat momenteel een flinke renovatie ondergaat. “Omdat ik zelf een paar jaar geleden uit Krimpen ben vertrokken, besloot ik om er een kijkje te nemen. Ik was helemaal flabbergasted toen ik hier een rondje liep. De Korf heeft precies de uitstraling waar wij naar zochten.”

De onderhandelingen met de verhuurder verliepen vlot en al snel kon er een handtekening onder het huurcontract. Na oplevering van het pand waren Chris en Anouk weken aan het verbouwen. De aanleg van elektriciteit, het stuken van de muren en het installatiewerk lieten ze over aan professionals. “De rest hebben we allemaal zelf gedaan”, zegt Anouk. “Gelukkig kregen we veel hulp van familie en vrienden. Het resultaat is precies zoals we het voor ogen hadden.”

Toevluchtsoord
De naam La Retraite betekent in het Frans ‘toevluchtsoord’. Chris: “We willen een lunchbistro waar je elkaar in een ongedwongen sfeer kunt ontmoeten. We merken nu al dat onze gasten hier graag verblijven. Wij maken ook graag een praatje met de mensen. Gastvrij zijn: dat hoort er gewoon bij.”

Vanwege de coronamaatregelen staan er wat minder tafels en stoelen dan gepland in de zaak. Chris vindt dat niet heel erg. “Wij laten ons zeker niet uit het veld slaan door deze hele situatie. Gelukkig hebben we ook een terras. Het plein voor onze zaak krijgt binnenkort nieuwe bestrating en wordt er een mooie grote boom geplaatst. Het gaat hier alleen maar mooier worden op De Korf.” 

La Retraite
De Korf 21 • Krimpen aan den IJssel
Openingstijden: maandag van 12.00 tot 17.30 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.30 uur en zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: 0180-786669 of e-mail: info@bistro-lr.nl.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }