Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Fractievoorzitter Wilco Slotboom-Zeedijk van Stem van Krimpen.
• Fractievoorzitter Wilco Slotboom-Zeedijk van Stem van Krimpen. (Foto: gemeente Krimpen aan den IJssel)

‘Het is gedaan met de zondagsvrijheid in Krimpen’

  •   4047 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Stem van Krimpen is kritisch op het gepresenteerde coalitieakkoord. 

Fractievoorzitter Wilco Slotboom-Zeedijk vraagt zich af waar alle kosten van betaald gaan worden. Belangrijk, “want de gemeente komt immers nu al ruim 2 miljoen tekort. Het programma voor de komende twee jaar lijkt meer een normen en waarden discussie op gang te willen brengen. Het is gedaan met de zondagsvrijheid waar ook Stem van Krimpen meer dan tien jaar voor heeft gestreden.” 

Hoe de coalitie de verbinding tussen oppositiefracties en inwoners tot stand wil brengen is voor Slotboom-Zeedijk een raadsel. “Het beoogde college vertegenwoordigt slechts 40 procent, dus een minderheid van de Krimpense kiezers.” Hij benadrukt dat zijn partij zich - 'als grootste partij van Krimpen aan den IJssel' - onverminderd en constructief blijft inzetten.

Teleurstellend
Fractievoorzitter Jeffrey van der Elst van Leefbaar Krimpen, de lokale partij die bij de coalitieonderhandelingen net als Stem van Krimpen buiten de boot viel, noemt het gesloten coalitieakkoord teleurstellend. Hij wijst op de 600.000 euro die het de gemeente kost om drie van de vier wethouders weg te sturen. Het akkoord bevat in zijn ogen ook geen concrete oplossingen om door de crisis te komen. "Het ontbreekt op veel punten aan beleid en er zijn geen financiële gevolgen doorberekend." 

Van evenwicht in de nieuwe coalitie lijkt al helemaal geen sprake. "De VVD, PvdA en Krimpens Belang delven duidelijk het onderspit. Zo ontbreekt het aan de standpunten en aan de verkiezingsbeloftes van bijvoorbeeld de VVD. Daartegenover staat dat het coalitieprogramma juist vol met de bekende standpunten en gewenste maatregelen uit het verkiezingsprogramma van de SGP."

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }