Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• 24 uur van Le Mans.
• 24 uur van Le Mans.

Wayne Tessels bijna hersteld van harde val

  •   188 keer gelezen

LOPIK • Voor Wayne Tessels staat eind augustus met zijn team RAC41 de 24-uur van Le Mans op het programma. Onlangs is bekend geworden dat dit grote race-evenement zonder publiek verreden gaat worden.

Wayne Tessels is inmiddels redelijk hersteld van een harde val half mei. Hij kan binnenkort de training hervatten. 

De Lopiker hierover: “Ik was met mijn supermoto aan het trainen op de TT Junior Track in Assen, toen ik door een probleem met de remmen onderuit ging. Het was een flinke klap. Na diverse onderzoeken bleek dat er enkele banden in mijn knie zijn opgerekt, in combinatie met een botkneuzing. Ik heb veel gefietst om het vocht in mijn knie te verminderen. Het gaat de goede kant op en ik kan mijn knie weer vrij goed buigen, dus ik kan binnenkort weer trainen op de motor.”

Het Franse RAC41-team is al volop in voorbereiding op het hervatting van het WK Endurance seizoen 2019-2020. Op 29 en 30 augustus staat de 24H van Le Mans op het programma. Dit evenement wordt zonder publiek verreden. De Franse rijder van het team -Guillaume Antiga- kon tijdens de lockdown al wel meters maken met de nieuwe Honda Fireblade en dat verliep zeer positief.

Half juli staat er tweedaagse test voor RAC41 gepland op Le Mans. Dan kan Tessels voor het eerst de nieuwe Honda CBR1000RR-R SP aan de tand voelen. 

Daarnaast is het plan om begin augustus deel te nemen aan een race voor het Franse Superbike kampioenschap op Magny Cours. 

Tessels: "Gezien de huidige situatie, is het voor nu alleen nog even afwachten hoe de Fransen omgaan met wildcards en buitenlandse rijders, voordat ik mijn deelname definitief kan bevestigen."

Vervolgens: “Ik heb onwijs veel zin om het team weer te zien en natuurlijk ook om voor de eerste keer te testen met de nieuwe Fireblade. Guillaume heeft al getest met de nieuwe 'fiets' in combinatie met de Michelins en hij was heel enthousiast. Het is erg lekker dat we weer vooruit kunnen kijken naar actie op de baan!”

Naast alle voorbereidingen op het raceseizoen presenteerde Tessels zijn nieuwe website. Op www.waynetessels.nl is alles te vinden op het gebied van nieuwtjes, foto’s, sponsors en meer van Wayne Tessels.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }