Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Collage van het uitdelen.
• Collage van het uitdelen. (Foto: )

Beweeg- & Doeboek voor ouderen uitgedeeld

  •   77 keer gelezen

LOPIK • Team Sportservice Lopik heeft een Beweeg- & Doeboek voor ouderen verspreid binnen de gemeente Lopik.

“Voldoende bewegen in deze tijden van corona kan een extra uitdaging zijn, ook voor ouderen”, verklaart Dennis Boele namens Team Sportservice Lopik. “Om hen hierbij te ondersteunen is het Beweeg- & Doeboek ontwikkeld. Het staat vol met leuke beweegadviezen op verschillende niveaus, gezonde recepten, een woordzoeker en nog veel meer.”

De buurtsportcoaches zetten zich ook in deze tijd in om 60-plussers in de gemeente Lopik in beweging te houden. Boele: “Helaas zijn veel beweegmomenten, verenigingslessen en uitstapjes weggevallen. Met online-beweegfilmpjes en persoonlijke beweeglessen in de tuin proberen we als buurtsportcoaches deze doelgroep toch in beweging te houden. Het Beweeg- & Doeboek voor ouderen, dat door Team Sportservice Provincie Utrecht is ontwikkeld, is hier een mooie aanvulling op.”

Op diverse locaties in de gemeente Lopik zijn de beweegboekjes uitgedeeld, waaronder bij Dagbesteding de Warmtebron, Axion Wijkverpleging, Vitras Wijkverpleging en Stichting Pulse. 

Boele: “De eerste reacties zijn positief. We hopen natuurlijk dat iedereen veel (beweeg)plezier zal beleven aan het boekje."

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }