Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Leerlingen CBS Eben Haëzer nemen verfrissende duik bij Kruiswijk

  •   731 keer gelezen

POLSBROEK/BERGAMBACHT • Een rondleiding bij Kruiswijk in Bergambacht is vrijdag voor de groep-6 leerlingen van cbs Eben Haëzer geëindigd met een verfrissende duik in een goedgevulde containerbak.

In tijden van corona is het ook voor kinderen leuk om een uitje te ondernemen. Geplande uitstapjes naar het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden en Nationaal Park De Hooge Veluwe konden niet doorgaan, maar als alternatief brachten de leerlingen van groep 6 van CBS Eben Haëzer een bezoek aan de Kruiswijk Groep. 

Vrijdag fietsten zij hiervoor vanuit Polsbroek naar het bedrijventerrein in Bergambacht. Leerling Levi had samen met zijn ouders een presentatie en rondleiding voorbereid. Hieruit bleek dat het familiebedrijf van het ophalen van melkbussen is uitgegroeid tot één van de grootste bedrijven van Nederland in sloopwerk, grondwerk, asbest- en bodemsaneringen en recycling.

De kinderen kregen te horen dat vrijwel al het bouwmateriaal dat vrijkomt bij de sloop van een gebouw weer opnieuw gebruikt kan worden. Op het bedrijfsterrein zagen zij hoe een kraanmachinist grote brokken betonplaat verpulverde tot betongruis, waaruit weer nieuw beton kan worden gemaakt. Ook glas wordt opnieuw gebruikt, net als ijzer. Houtsnippers dienen voor de verwarming van het bedrijfsgebouw. 

De directie had aan het eind van de rondleiding een verrassing voor de leerlingen. Ze mochten verkoeling zoeken in een grote containerbak gevuld met water. Dat was gezien de tropische temperaturen niet aan dovemansoren gericht. 

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }