Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Joop van Dommelen in de studio.
• Joop van Dommelen in de studio. ((screenshot))

Joop van Dommelen schrijft lied: ‘stukje menselijkheid’

  •   158 keer gelezen

HAASTRECHT • ‘Gun elkaar een stukje menselijkheid’, is het credo van het lied dat Joop van Dommelen deze week presenteerde op Facebook. “Ik hoop dat mensen er wat mee kunnen in deze tijd van verwarring en polarisatie.”

Het opnemen van een nummer van Boudewijn de Groot stond al jaren op het verlanglijstje van de Haastrechter. “Ik heb een zwak voor zijn repertoire en heb op de melodie van ‘Beneden alle peil’ zelf een tekst geschreven.” 

Uitdaging
Een thema is in deze tijd niet zo moeilijk te vinden. Er zijn verschillende liedjes naar aanleiding van ‘corona’ gemaakt, maar aan discriminatie en racisme durven veel liedschrijvers zich nog niet te branden. Van Dommelen, onder andere bekend als amateur-toneel-/musicalspeler en schrijver, ging de uitdaging aan en schreef een tekst die rechtstreeks uit zijn hart kwam.

Een passage uit zijn lied: ‘Geweld door handen of geweld door taal; wanneer zullen de mensen nu eens leren; de grote impact op ons allemaal; de liefde zal het tij moeten doen keren’. 

Van Dommelen: “Zangcoach Robin van Beek heeft tekstueel de puntjes op de ‘i’ gezet, waarna ik naar de studio ben gereden om het op te nemen. Ik heb het lied bewust zo neutraal mogelijk gehouden, want ik wil als het even kan iedereen bereiken en me zeker niet tegen welke groep dan ook richten.”

Ook de huidige ‘beeldenstorm’ komt aan de orde: “Het neerhalen van standbeelden heeft geen zin. Geschiedenis valt niet uit te wissen. Wel moeten we er van leren, zodat we niet dezelfde fouten maken als in het verleden.”

Inmiddels is het nummer enkele duizenden keren beluisterd en tientallen malen gedeeld en krijgt Van Dommelen er vele reacties op. “Tot nu toe alleen maar positief. Dat is leuk om te horen. Grote bedoelingen heb ik niet met het lied, maar wat mij betreft krijgen zoveel mogelijk mensen de boodschap van het nummer mee.” 


Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }